Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O nouă companie aeriană va opera ruta București – Chișinău

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 14 iulie 2023

Compania aeriana HiSky din Republica Moldova va începe operarea, începând cu data de 25 septembrie, pe ruta București – Chișinău.

Ani de zile guvernele României și Republicii Moldova nu s-au putut pune de acord pentru realizarea unor conexiuni care să-i aducă mai aproape pe românii de pe cele două maluri. „Podurile de flori” din 1990 și 1991 au reprezentat dorința sinceră acestora de apropiere. Autorităților însă nu prea le-a păsat, astfel că în ultimii 30 ani nu s-a făcut aproape în domeniul transporturilor.

Cine vrea să ajungă astăzi de la București la Chișinău nu are prea multe variante. Una dintre ele ar fi cu trenul, însă călătoria durează aproape 13 ore. Prețul pornește de la 95 lei.

Ceva mai puțin durează o călătorie cu autobuzul, circa 8-9 ore, însă confortul lasă de dorit în aceste mijloace de transport iar riscurile producerii unui accident nu ar trebui excluse, mai ales că se circulă pe DN 2, unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară. Aici prețurile variază între 80 și 100 lei, în funcție de firmă.

Concurent pentru Tarom pe București – Chișinău

Cea mai bună variantă este în acest moment, fără doar și poate, călătoria pe calea aerului. Tarom operează cu ATR 72-600 un număr de 19 frecvențe pe ruta București – Chișinău. Prețurile pornesc de la circa 300 lei/segment, pentru bilete cumpărate în avans, și pot ajunge și la 1.000 lei/segment, în cazul biletelor cumpărate aproape în ultima clipă.

Pe lângă Tarom, compania HiSky va începe operarea, începând din 25 septembrie, pe această rută, având 3 frecvențe pe săptămână. Tarifele vor porni, susțin reprezentanții companiei, de la 49 euro (circa 250 lei)/segment.

Sursa foto: Inquam Photos / Andrei Mardari

 

Comentarii