Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


O nouă amânare pentru finalizarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei. Noul termen anunțat de Metrorex

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 august 2021

La zece ani de începerea lucrărilor de execuție, Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei nu este încă finalizată. Cu toate că în septembrie 2020 noua linie de metrou a fost inaugurată, constructorul italian Astaldi mai are încă de finalizat cinci puncte de acces. 

Magistrala 5 Drumul Taberei, prima inaugurată după Revoluție, are o lungime de 6,871 km și este compusă din 10 stații: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2. Primele contracte au fost semnate în anul 2011, iar termenul de finalizare inițial era stabilit până la finele lui 2015.

O nouă amânare

La începutul acestui an, reprezentanții Metrorex promiteau că punctul de acces B de la stația Academia Militară ar urma să fie operațional până în mai 2021, în timp ce punctele de acces A, A1, B1, B de la stația Parc Drumul Taberei, în septembrie 2021.

Acum, într-un nou răspuns transmis la solicitarea Mainnews.ro, reprezentanții Metrorex susțin termenul pentru definitivarea lucrărilor la punctele de acces este martie 2022. 

Accesul B de la stația Academia Militară va fi realizat lângă noua clădire a rectoratului Universității din București și Academia Militară. Totodată, în apropiere se află și Facultate de Sociologie și Asistență Socială a aceleiași universități.

Finalizarea punctului de acces B de la Piața Drumul Taberei este extrem de importantă în contextul în care cetățenii care locuiesc în această zonă sunt nevoiți în acest moment, pentru a ajunge la metrou, să traverseze intersecția cu strada Brașov sau să meargă până la stația Tudor Vladimirescu.

Punctele de acces A1 și B1 vor fi situate pe refugiile stației tramvaiului 41, pe modelul de la Crângași, în vreme ce accesul A va fi realizat lângă cofetăria Tip Top.

În acest moment tramvaiul 41 circulă deviat pentru că în intersecția între bulevardul Drumul Taberei și strada Brașov se lucrează la relocarea unor conducte de termoficare.

Principalele contracte pentru realizarea M5 Drumul Taberei

Râul Doamnei – Haşdeu (Operă)

– Executant: Asocierea Astaldi S.p.A – FCC Construccion S.A, DELTA A.C.M. 93, AB Construct

– Structura de rezistenţă

– Data semnării: 13.03.2011

– Valoare contract: 1,065 miliarde lei fără TVA

Staţia, Depoul şi Galeria de Legătură Valea Ialomiţei

– Executant: Asocierea MAX BOEGL ROMANIA S.R.L. – MAX BӦGL STIFTUNG Gmbh&Co. KG

– Structura de rezistenţă

– Data semnării: 14.04.2011

– Valoare contract: 239,6 milioane lei fără TVA

Magistrala 5. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. Secţiunea 1 – Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) şi Tronsonul 2. Universitate – Pantelimon. Sectiunea 1 – Staţia, Depoul şi Galeria de legătură Valea Ialomiţei.

– Executant: Asocierea Astaldi S.p.A – FCC Construccion S.A. – UTI Grup S.A. – Activ Group Management S.R.L.

– Lucrări de cale de rulare, şina a III-a şi fir aerian de contact. Finisaje şi sisteme de instalaţii

– Data semnării: 22.06.2015

– Valoare contract: 721,2 milioane lei fără TVA

Sistemul de siguranta si automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranță îmbarcat pe tren și sistemul de informare dinamică (inclusiv sonorizare)

Executant: Alstom Transport

Data semnării: 15.04.2019

Valoare contract: 112,9 milioane lei fără TVA

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • It’s really a great and useful piece of info.
    I’m satisfied that you simply shared this useful info with us.
    Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW