Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


O mamă a vrut să-și vândă bebelușul pentru 15 000 de lei. Două persoane au fost arestate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2019 Etichete: , , ,

O mamă în vârstă de 20 de ani și un bărbat de 54 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de minori, fals în declarații și instigare de fals intelectual. Tânăra ar fi primit bani de la bărbat pentru a-i vinde bebelușul nou-născut.

O tânără din Sălaj a născut în luna iulie la Spitalul Orăşenesc Huedin, iar un bărbat i-a propus să-i cumpere copilul pentru 15 000 de lei. Banii urmau să fie achitați în două tranșe, respectiv 1 000 de euro după întocmirea certificatului de naștere, iar restul banilor atunci când minorul împlinea un an.

Femeiea a acceptat propunerea bărbatului și pentru a da legalitate „vânzării”, cei doi s-au dus la un oficiu de Stare Civilă din județul Cluj unde au declarat că respectivul bărbat de 54 de ani ar fi tatăl biologic al bebelușului.

Certificatul ar fi fost emis, iar bărbatul i-a plătit fetei suma de 2 100 lei.

„În fapt s-a reținut că, la data de 20.07.2019, inculpata R.A., în vârstă de 20 de ani, din județul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordată de inculpatul M.N., în vârstă de 54 de ani, din județul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul.

În acest scop inculpatul M.N. i-a oferit inculpatei R.A. suma de 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.
Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata R.A. a fost de acord cu propunerea inculpatului M.N., cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul M.N. este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască și pe cale de consecință să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său.

În acest sens, la data de 23.07.2019, cei doi inculpați s-au deplasat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, județul Cluj, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul M.N. este tatăl biologic al copilului născut la data de 20.07.2019 de către inculpata R.A., în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior.
După ce a fost obținut certificatul de naștere, inculpatul M.N. i-a plătit inculpatei o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei.

În cursul zilei de azi, inculpații R.A. și M.N. urmează să fie prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, transmite DIICOT.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW