Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


O instanță din țară renunță la protestul pe tema eliminării pensiilor speciale: Nu se prefigurează evoluții

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 6 februarie 2020 Etichete: ,

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au decis să suspende protestul cauzat de eliminarea pensiilor speciale. Magistrații își mențin însă în continuare nemulțumirea față de adoptarea legii în Parlament.

,,Având în vedere durata manifestărilor de protest, faptul că pe termen scurt nu se prefigurează evoluții cu privire la cauza care a generat aceste proteste, din respect faţă de cetăţenii care au cauze pe rol şi profesioniştii care activează în sistemul judiciar, judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au decis reluarea activităţii normale de judecată începând cu data de luni 10.02.2020”, se arată în comunicatul Curții de Apel Alba Iulia.

Chiar dacă au renunțat la protest, judecătorii reiau criticile aduse modificărilor făcute în Parlament, în urma cărora pensiile de serviciu ale magistraților ar urma să fie eliminate.

,,Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia îşi manifestă în continuare nemulţumirea faţă de încălcarea brutală a independenţei justiţiei şi a statutului constituţional al judecătorului prin abrogarea fără consultare şi în mod discriminatoriu a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu şi vor urmării îndeaproape evoluţia situaţiei care a generat manifestările de protest la nivelul sistemului judiciar pentru a decide în consecinţă, exprimându-şi speranţa că lucrurile vor reveni cât mai curând în matca lor firească, fără afectarea drepturilor şi intereselor fundamentale ale cetăţenilor”, se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, judecătorii Curții de Apel București au decis că continue protestul demarat în contextul eliminării pensiilor de serviciu ale magistraților până la pronunțarea, de către Curtea Constituțională (CCR) a unei decizii cu privire la legea adoptată în Parlament, potrivit unor surse. Modificările au fost trimise pe masa CCR de Instanța Supremă.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW