Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


O firmă din Turcia cu afaceri în Federația Rusă câștigă un nou contract cu CNAIR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 august 2023

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat luni, 21 august cu Asocierea Esta Insaat Sanayi – Esta Construction – Gun Al Madencilik Insaat contractul pentru modernizarea DN71 Târgoviște – Sinaia.

În valoare de 1,158 miliarde lei, contractul are ca termen 12 luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuția lucrărilor. Finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Transport și bugetul de stat.

„Modernizarea acestui sector al DN 71 va asigura o infrastructură rutieră de calitate în zona de nord a județului Dâmbovița, accesul facil dinspre Târgoviște către Peștera Padina și către alte obiective turistice din Parcul Natural Bucegi Cei aproximativ 59 de km dintre Târgoviște și Sinaia vor reprezenta și o alternativă viabilă pentru traficul de pe DN1 și DN1A”, a precizat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Aceeași societate din Turcia a obținut în februarie 2023, tot de la CNAIR, un contract în valoare de 869 milioane lei, fără TVA, pentru modernizarea DN71 Bâldana – Târgoviște.

Esta Insaat este o companie fondată în Turcia, dar care are sediul în Moscova, iar principalele contracte le are tot în Federația Rusă, țară măcinată de corupție și clientelism.

Printre principalele proiecte realizate în Federația Rusă se numără Aeroportul Internațional Yuri Gagarin de lângă Saratov, stadionul din Krasnodar, parcarea Aeroportului Domodedovo din Moscova și turnurile Oko din Moscova.

Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW