Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


O firmă abonată la contracte cu CJ Prahova, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală, câștigătoare la licitația de peste 1 miliard lei pentru 28 km din autostrada Ploiești – Buzău

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 martie 2022

O asociere formată din Coni SRL (România) și Trace (Bulgaria) a fost desemnată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere câștigătoarea licitației pentru execuția lucrărilor la lotul Mizil – Pietroasele (28,35 km) din autostrada Ploiești – Buzău, a anunțat marți, 15 martie, compania de drumuri.

Valoarea estimată a contractului este de 1,24 miliarde lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență și bugetul de stat. Dacă în următoarele 10 zile nu vor fi depuse contestații, va putea fi semnat contractul. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 20 luni de la emiterea ordinului de începere.

O firmă cu probleme penale, abonată la contracte cu CJ Prahova

Coni SRL este o firmă de construcții, cu sediul în comuna Mănești (Prahova), deținută de Nicolae Onea. Acesta a fost arestat în 2014, într-un dosar penal de evaziune fiscală cu un prejudiciu total de 35 milioane euro, ulterior trimis în judecată, în care firma Coni SRL are calitatea de inculpat.

Potrivit România Curată, în perioada 2007 – 2013, Coni SRL a câștigat 10 contracte cu Consiliul Județean Prahova, condus la acea vreme de baronul PSD Mircea Cosma. Unul dintre aceste contractate i-a adus alte probleme penale lui Nicolae Onea. Pentru a scăpa, acesta l-a denunțat pe Mircea Cosma, care a fost pus sub acuzare pentru luare de mită. Ulterior, Nicolae Onea a susținut că ar fi fost șantajat de celebrul procuror Micea Negulescu, zis Portocală, cel care instrumenta dosarul, pentru a face acel denunț.

În pofida schimbărilor de la nivelul Consiliului Județean Prahova, afacerile firmei Coni au continuat să funcționeze cu această instituție. În 2018, firma lui Nicolae Onea a câștigat contractele pentru întreținerea drumurilor din județ, în valoare de peste 7 milioane lei, în 2019 a prins un contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare DJ 102l Valea Doftanei – 9,4 milioane lei și tot în 2019, alte două contracte pentru deszăpezire – 3,4 milioane lei. Coni s-a ocupat de deszăpezirea drumurilor județene din Prahova și în perioada 2020 – 2021, obținând contracte în acest sens în valoare de aproape 1,7 milioane lei.

În martie 2021, Coni, alături de bulgarii de la Hydrostroy, a obținut un contract de aproape 18 milioane lei fără TVA pentru modernizarea unor drumuri județene din județul Prahova.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW