Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


O fermă din Germania la care lucrează 480 de muncitori, majoritatea români, plasată în carantină

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 iulie 2020 Etichete: , ,

O fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, a fost plasată în carantină. La această fermă lucrează aproximativ 480 muncitori, majoritatea fiind cetățeni români.

În contextul informațiilor apărute în presa germană cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Consulatul General al României la München s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții fermei pentru a obține informații suplimentare referitoare la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei reprezentanților Oficiului consular, autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv și plasarea fermei în carantină.De asemenea, potrivit acelorași informații, la ferma respectivă își desfășoară activitatea aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetățeni români”, informează MAE.

Autoritățile locale nu au comunicat până acum rezultatele testărilor. Conform MAE, la nivelul Consulatului General nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea niciunui român.

Reprezentanții Consulatului au cerut companiei angajatoare să pună la dispoziția cetățenilor români datele de contact ale Oficiului consular.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW