Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


O femeie radicalizată din România, acuzată că ar promova propaganda teroristă. A fost reținută de procurorii DIICOT

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 24 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

O femeie despre care se spune că ar fi singura radicalizată din România a fost reținută joi, 24 noiembrie, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), potrivit unor surse Main News. Ea este acuzată, printre altele, că ar fi promovat în public mesaje de propagandă prin care instiga la săvârșirea unui act terorist, deși mai are o condamnare la activ pentru același gen de fapte, se arată într-un comunicat al parchetului.

Concret, femeia este cercetată pentru „săvârșirea infracțiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru același gen de fapte)”, potrivit comunicatului DIICOT.

Procurorii susțin că s-ar afla „într-o stare avansată a procesului de (auto)radicalizare” și că ar fi avut acces la materiale de propagandă teroristă, „specifică unei organizații teroriste activă în Orientul Mijlociu”.

În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste”, arată sursa citată.

Ea ar mai fi promovat pe rețelele sociale „însemnele și activitățile întreprinse de organizația teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia”.

Femeia va fi adusă în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Florentina Gâdea a mai fost condamnată la 2 ani cu suspendare pentru același gen de acuzații în luna martie, iar în luna mai a intrat în atenția publică după ce Știri pe Surse a relatat că a apărut îmbrăcată în burka în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, la termenul din apel.

Sursă foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW