Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


O femeie i-a cerut, plângând, ministrului Sănătății să deschidă spitalele pentru pacienții care nu au Covid-19. Răspunsul lui Nelu Tătaru

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

O femeie în vârstă din Târgu Jiu i-a cerut plângând ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să permită “redeschiderea spitalelor” pentru pacienții care nu sunt infectați cu coronavirus.

Aflat în vizită la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu, Nelu Tătaru a spus că unitățile medicale sunt deschise încă de când s-a ridicat starea de urgenţă.

”Spitalele sunt deschise, doamnă, ţine foarte mult de managementul fiecărui spital, spitalele sunt deschise încă de când s-a ridicat starea de urgenţă. De atunci spitalele sunt deschise”, a spus ministrul Sănătății.

În replică, femeia a spus că nu i se permite să intre în spital, moment în care Nelu Tătaru a răspuns spunând: ”Deci spitalul din Târgu Jiu este un spital pentru patologie non-COVID. Secţia de Boli Infecţioase este în altă parte, unde avem patologia COVID”.

”Ţine foarte mult de managementul spitalului, care îşi organizează activitatea. Secţiile necesare sunt cele în măsura în care fiecare manager şi-a evaluat o patologie a zonei…”, a continuat Tătaru.

Întrebat ce le transmite managerilor de spitale, ministrul Tătru a răspuns: ”Ce le transmit de patru săptămâni – fiecare unitate medicală îşi gestionează şi îşi evaluează patologia COVID, mă refer la spitalele suport COVID. Am recomandat de acum patru săptămâni să solicite Direcţiei de Sănătate Publică să evalueze numărul de pacienţi COVID aflaţi în acea unitate, dacă acei pacienţi pot fi dirijaţi către spitalele de fază 1, fază 2, Boli Infecţioase sau Pneumo, să fie dirijaţi acolo, dacă există un corp pavilionar la fiecare spital să fie amenajat pentru aceşti pacienţi COVID, iar corpul mare să redevină, după evaluarea circuitelor şi a structurii, către patologia non-COVID”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW