Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


O femeie care înghițise un kilogram de cocaină a fost reținută pe Aeroportul Otopeni

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 18 februarie 2022

O femeie în vârstă de 47 de ani a fost reținută pe Aeroportul Otopeni, după ce a înghițit aproximativ un kilogram de cocaină, droguri pe care a încercat să le introducă în România, anunță procurorii DIICOT vineri, 18 februarie. 

Femeia este acum cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. Inculpata, de cetățenie braziliană, călătorise pe ruta Sao Paolo – Zurich – București.

„La data de 17.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 14.02.2022, persoana în cauză s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă și, în urma controalelor dar și a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României”, conform sursei citate.

Inculpata a fost examinată cu aparatul cu raze X și s-a constatat că, în interiorul abdomenului, avea corpuri străine, fapt pentru care s-a dispus, de către procurorul de caz, efectuarea unei examinări fizice la un spital din București.

Femeia a fost transportată la spital, unde a fost internată trei zile, în perioada 15 – 17 februarie, pentru a elimina toată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină (foto articol).

„După internare și aplicarea procedurilor medicale, au fost indisponibilizate 30 de capsule, cu pastă de cocaină, în greutate totală de aproximativ 1 kilogram. De asemenea, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 2 telefoane mobile, 2 cartele sim, 500 de euro și 300 de dolari.

După audiere, în seara de 17 februarie a.c., procurorul de caz a dispus reținerea și formularea propunerii de arestare preventivă, pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc. Persoana bănuită a fost introdusă în arestul central al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

În astfel de cazuri, există pericolul spargerii capsulelor, caz în care, dacă nu se intervine medical de urgență, există pericolul decesului. În cauză, cercetările sunt continuate”, a anunțat și Poliția într-un comunicat de presă.

În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW