Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


O elevă de 16 ani din Oradea a înjunghiat un profesor, după ce a fost chemată la școală cu mama ei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

O adolescentă în vârstă de 16 ani este acuzată de înjunghierea unui cadru didactic într-un liceu din municipiul Oradea. Evenimentul a avut loc în biroul directorului adjunct al școlii, unde eleva și mama ei au fost chemate pentru a discuta despre problemele de comportament. Profesorul pedagog deține funcția de îndrumător la internat și este un cadru didactic auxiliar, relatează Edupedu.ro.

În urma unei confruntări spontane, eleva a atacat cu un cuțit pedagogul, provocându-i o leziune în zona dorsală. Bărbatul agresat a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, în timp ce eleva se află în custodia polițiștilor de investigații criminale din Bihor. Un dosar penal a fost deschis sub acuzația de tentativă de omor, iar polițiștii continuă ancheta sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

„La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, iar din primele investigaţii, a reieşit că, în urma unui conflict spontan, o elevă de 16 ani, din comuna Olcea, ar fi agresat un pedagog, un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Girişu de Criş, provocându-i, cu un cuţit, o leziune în partea dorsală. Evenimentul s-a întâmplat în timp ce eleva se afla în biroul directorului adjunct al unităţii şcolare, unde a fost chemată, împreună cu mama sa, pentru probleme de comportament”; informează Poliţia judeţeană Bihor.

Prof. Alina Coste, directorul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, a comunicat pentru Bihon.ro că este în desfășurare o anchetă și, din acest motiv, nu poate oferi prea multe detalii. Conform declarațiilor sale, tânăra se afla în cazare în internatul colegiului și, într-un acces de furie, l-a înjunghiat pe bărbat în zona dorsală. Conform sursei, incidentul ar avea legătură cu o situație survenită în internatul instituției.

„A fost găsită în cameră cu un băiat, noaptea la stingere, iar pedagogul i-a atras atenția că nu este normal și firesc. Și de acolo a pornit totul. Nu era de dat afară din internat, ci pur și simplu doar de atras atenția asupra unui fapt. Și astfel a reacționat copilul”, a declarat directoarea Alina Coste.

Nu este primul caz de acest fel. Un elev de 16 ani de la Colegiul „Ion Creangă” din București și-a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză în timpul orei în luna aprilie. Peste 1.800 de violențe în rândul elevilor au fost sesizate Poliției în anul școlar 2021-2022. De trei ori mai multe decât în anul școlar anterior. Școala online a limitat numărul agresiunilor fizice, dar i-a făcut pe copii mai puțin adaptați în reacții, spun atât polițiștii, cât și unii psihologi.Un număr de 1.848 de sesizări legate de „infracțiuni contra integrității corporale sau sănătății” au fost înregistrate în școlile și liceele din țară în anul școlar trecut, 2021-2022, conform datelor transmise în luna februarie a acestui an Europei Libere de către Poliția Română.

FOTO: Poliţia Română

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW