Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


BREAKING O altă dronă rusească s-a prăbușit în România

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 decembrie 2023 Etichete: , ,

O dronă de origine rusă s-a prăbușit pe teritoriul României în localitatea Grindu, județul Tulcea, la 10 km de Galați în urma atacurilor desfășurate de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

„Miercuri spre joi, 13/14 decembrie, forțele ruse au continuat atacurile cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.”, se arată în comunicatul transmis de MApN

Ministerul Apărării Naționale a supravegheat evoluția situației în zona de frontieră și a activat procedurile de Poliție Aeriană. În paralel, s-a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la posibilele riscuri în zonele din județele Tulcea și Galați. La ora 22.45, IGSU a difuzat un mesaj prin sistemul RO-Alert, iar starea de alertă aeriană s-a încheiat în jurul orei 02.00, conform unui comunicat emis de Ministerul Apărării.

Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române de la Baza Aeriană 86 din Fetești și aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane de la Baza Aeriană 57 „Mihail Kogălniceanu” au fost activate pentru a desfășura misiuni de supraveghere a spațiului aerian național.

Pe baza informațiilor obținute în teren cu privire la posibilul impact asupra teritoriului României, echipe mixte constituite din personal al Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Afacerilor Interne s-au deplasat în cursul nopții în zona respectivă. În dimineața următoare, aceste echipe au raportat identificarea unui crater cu adâncimea de 1,5 metri, rezultat în urma prăbușirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene. Craterul se afla într-un perimetru nelocuit, la aproximativ 4 km în amonte de localitatea Grindu. Au fost implementate măsuri de securizare a zonei, iar structurile competente au fost notificate pentru a prelua probele și a iniția investigațiile conform procedurilor stabilite.

 Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

FOTO: captură video youtube

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW