Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Ziua decisivă pentru profesori, părinți și elevi. Guvernul decide când se redeschid școlile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 februarie 2021

Autoritățile centrale sunt așteptate marți să anunțe o decizie în privința reluării cursurilor în interiorul școlilor. 

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis va discuta marți pe tema redeschiderii școlilor, într-o ședință de lucru, la care vor participa și prim-ministrul, Florin Cîțu, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful DSU, Raed Arafat, și președinta comisiei anti-COVID, dr. Adriana Pistol.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi, pe baza acestor informaţii, vom lua decizia. (…) Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat luni prim-ministrul Cîţu, citat de Agerpres.

Pe 8 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a declarat că majoritatea școlilor se vor redeschide.

„Tema discuţiei a constat în deschidem sau nu deschidem şcolile pentru învăţământul faţă în faţă şi pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate, cei care au participat la discuţie, la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluţiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând majoritatea şcolilor se redeschid, elevii revin la şcoală. Se revine practic la sistemul descentralizat care ţine cont de evoluţia pandemiei din fiecare localitate”, declara la vremea respectivă Klaus Iohannis.

Potrivit Ministerului Educației, 27.033 de angajați din acest sistem au primit cel puțin o doză de vaccin, reprezentând 14% din angajații cu disponibilitate de vaccinare.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW