Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


O companie turcă cu sediul la Moscova, singura care a depus ofertă la licitația pentru Târgoviște – Sinaia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 februarie 2022

Compania Esta Insaat este cât pe ce să pună mâna pe contractul, în valoare de peste 1 miliard lei fără TVA, pus la bătaie de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru extinderea la două benzi pe sens a drumului DN 71 Târgoviște – Sinaia, în lungime de 58 km.

Compania de drumuri a anunțat miercuri, 9 februarie, că singura ofertă depusă la licitație a venit din partea unei asocieri de două firme ale grupului Esta.

O companie din Turcia cu sediul la Moscova

În aprilie 2020, Esta a câștigat un contract de tip acord cadru, în valoare de aproape 900 milioane lei fără TVA ,cu Primăria Sectorului 5, condusă la acea vreme de social-democratul Daniel Florea, pentru amenajarea spațiilor verzi. La fel ca și acum, Esta a fost unicul ofertant. Durata înțelegerii este patru ani.

Esta Insaat este o companie fondată în Turcia, dar care are sediul la Moscova, iar principalele contracte le are tot în Federația Rusă, țară măcinată de corupție și clientelism.

Printre principalele proiecte realizate în Federația Rusă se numără Aeroportul Internațional Yuri Gagarin de lângă Saratov, stadionul din Krasnodar, parcarea Aeroportului Domodedovo din Moscova și turnurile Oko din Moscova.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW