Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


O clinică privată anunţă 24 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noua tulpină de COVID-19: Nu ne-am așteptat la o dinamică de o asemenea anvergură

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 5 februarie 2021 Etichete: ,

MedLife anunţă că au fost identificate 24 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noua tulpină de COVID-19, cele mai multe fiind în Bucureşti. Rezultatele sunt urmare a unei analize a 90 de probe din mai multe oraşe. Totalul cazurilor a ajuns la 52. Specialiştii atrag atenţia că sunt şanse ridicate ca această tulpină să devină dominantă în România.

Cele mai multe cazuri, în Bucureşti

Probele ce conțin noua tulpină  provin din București, 19 probe, din Cluj, 2 probe, din Tecuci, 1 probă, Reșița, 1 probă și Timișoara 1 probă.

“Faptul că într-o perioadă atât de scurtă am înregistrat o dinamică și mai mare pe lotul nostru de studiu, pare să confirme gradul foarte ridicat de contagiozitate al noii tulpini și transmiterea comunitară.

Din 90 de probe analizate într-o săptămână, 24 au fost identificate cu noua tulpină din Marea Britanie, prevalența pe lotul MedLife fiind de 26,6%. Dacă acest trend se păstrează, șansele ca noua tulpină să devină dominantă în următoarele săptămâni sunt mai mari decât ne așteptam. Vom continua analiza pe acest lot pentru a vedea dacă identificăm și alte tulpini.

Mai mult decât atât, vom continua procesul de secvențiere, pentru a urmări dinamica răspândirii noilor tulpini și pentru a identifica noi tulpini și implicit eficiența vaccinurilor la acestea”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.

Specialist: Şanse mari ca tulpona să devină dominantă

“Nu ne-am așteptat la o dinamică de o asemenea anvergură. Aceste noi rezultate vin să întărească previziunile lansate săptămâna trecută de către colegii noștri din cadrul diviziie de cercetare MedLife, legate de faptul că această tulpină are șanse mari să devină dominantă în următoarele săptămâni.

Considerăm că autoritățile ar trebui să analizeze cu atenție aceste informații și să evalueze cu precauție eventualele decizii cu privire la relaxarea măsurilor de siguranță pentru perioada următoare.

În continuare vom susține programul de secvențiere, și vom analiza probe, nu atât pentru tulpina din Marea Britanie care pare să devină dominantă caz în care anchetele epidemiologice devin inutile, cât pentru a sprijini autoritățile cu informații noi legate de apariția și transmiterea altor tulpini pe teritoriul României, cum ar fi cea sud africană, braziliană și nu numai”, a spus Mihai Marcu Președinte și CEO MedLife.

“De altfel, încă de anul trecut ne-am exprimat acordul total și dezinteresat de a sprijini autoritățile statului prin extinderea programului de secvențiere a virusului SARS-CoV-2, program pe care îl derulăm exclusiv din fonduri proprii. Pe această cale ținem să le mulțumim DSP-urilor din București, Cluj, Vâlcea, Timișoara și celor din alte orașe pentru că au înțeles miza acestui demers de monitorizare activă a virusului SARS Cov2, ne-au trimis probe în timp util și, în funcție de rezultate, au acționat imediat, demarând anchete epidemiologice pentru a ține sub control răspândirea virusului”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW