Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Incendiu la Judecătoria Motru, după ce o butelie a explodat în arhiva instituției

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 12 februarie 2024 Etichete: ,

Un incendiu a avut loc la Judecătoria Motru, luni dimineața, în urma unei deflagrații a gazului inergen provenit dintr-una dintre cele cinci butelii folosite pentru stingerea incendiilor. Aceste butelii erau depozitate în arhiva instanței și se aflau încă în perioada de garanție.

Potrivit unui comunicat de presă CSM, explozia a avut loc în arhiva de la etajul unu a Judecătoriei Motru, în timp ce instanța era închisă, și nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, respectiv un zid al clădirii a fost afectat, urmând a fi efectuată o expertiză de specialitate pentru a se verifica dacă a fost afectată structura de rezistență a clădirii.

În acest sens sunt prezenți la fața locului experți din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani pentru analiză și constatări, precum și reprezentanți ai Arhivelor Naționale pentru a oferi suport.

Activitatea instanței nu a fost afectată, ședințele de judecată derulându-se în continuare conform programării acestora, iar registratura Judecătoriei Motru funcționează normal.

 

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW