Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


O avere pentru luminițele de Crăciun. USR: Peste 10 milioane de euro costă iluminatul festiv

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Uniunea Salvați România susține că totalul costurilor pentru iluminatul festiv și pentru artificiile de Revelion este de 41 milioane lei.

Potrivit USR, la acești bani s-ar adăuga alte 12 milioane lei, bani cheltuiți de Primăria Municipiului București.

„Când primăriile aprind beculețele, USR vă aprinde luminițele! 41 de milioane de lei + 12 milioane de lei în Capitală. Atât costă anul acesta iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, plătite de primării. Sau cel puțin atât apare în sistemul de achiziții publice”, au scris reprezentanții USR, marți, pe pagina de Facebook a partidului.

USR o acuză pe Gabriela Firea că a făcut o achiziție de 12 milioane lei, printr-una din companiile municipale, pentru a ocoli sistemul de achiziții publice.

„USR păstrează tradiția de a prezenta în fiecare an cheltuielile pe care le fac primăriile din toată țara cu iluminatul festiv și artificiile. Este al treilea an în care colegul nostru Florin Pop realizează o hartă interactivă cu toate licitațiile și achizițiile directe din sistemul SICAP. Lipsesc unele, cum ar fi cele 12 milioane plătite de doamna Firea prin una dintre companiile municipale, evitând astfel sistemul de achiziții publice”, a mai precizat sursa citată.

De cealaltă parte, în Constanța, iluminatul festiv de sărbători a costat 4,5 milioane lei, conform reprezentanților USR.

„În schimb, știm că în Constanța primăria a plătit peste 4,5 milioane pentru ornamente! În topul cheltuielilor cu sume peste 500.000 de lei pentru ornamente sunt și Galați, Cernavodă, Blaj, Buzău, Sibiu. În București, pe lângă milioanele de luminițele puse de doamna Firea, primarii din sectoarele 4 și 6 au ținut să mai plătească câte 640.000 și respectiv 530.000 de lei pentru ornamente suplimentare”, scrie sursa amintită.

Partidul lui Barna atrage atenția asupra faptului risipa banilor publici trebuie să înceteze.

„Risipa banilor publici trebuie să înceteze, anul viitor urmează alegerile locale și avem șansă să schimbăm primarii care au urmat modelul Gabrielei Firea și în loc de investiții serioase au tocat banii pe luminițe sau borduri”, au conchis reprezentanții USR.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW