Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


O asociere apropiată de Gheorghe Vlăsie, finul lui Ionel Arsene, desemnată câștigătoare la licitația pentru Varianta de Ocolire Tecuci

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 martie 2021

Asocierea formată din Mavgo Holding (lider), SC Antrepriza de Construcții, BDU Maxi Construct și Hydostoy AD, firme apropiate de Gheorghe Vlăsie, finul președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, a fost desemnată câștigătoare de CNAIR la licitația pentru continuarea lucrărilor la Varianta de Ocolire Tecuci. Prețul oferit este de 41 milioane lei fără TVA.

Mavgo Holding și BDU Maxi Construct sunt firme partenere ale Aqua Parc, firmă controlată de Gheorghe Vlăsie, zis Ginel, prin intermediul tatălui său septuagenar. Cele trei societăți au câștigat contractul de 120 milioane de euro, reziliat între timp, pentru modernizarea DN71 Bâldana – Târgoviște.

Mai mult, presa a relatat că Mavgo Holding ar fi controlată de Gheorghe Vlăsie, în condițiile în care proprietarul din acte al societății, Florin Dumitru Pavel, a fost acționar la o firmă administrată de Ginel.

Al treilea constructor pentru Varianta de Ocolire Tecuci

Cu toate că va doar 7 km lungime, lucrările la Varianta de Ocolire Tecuci nu sunt gata nici la 9 ani distanță de când au început. Primul contract, semnat pentru 49 milioane de lei fără TVA, semnat cu portughezii de la Sociedade de Construcoes Soares da Costa a fost reziliat în septembrie 2013 la stadiul fizic de circa 14%. În mai 2015, CNAIR a semnat un nou contract pentru 51,6 milioane de lei, cu Asocierea Eurocogen Filiala Aninoasa – Aleandri SPA- Pasquale ALO, însă nici acesta nu a fost dus la bun sfârșit. După ce s-a dat în spectacol pe șantier, ministrul de resort de la acea vreme, Răzvan Cuc, a solicitat companiei de drumuri rezilierea înțelegerii, ceea ce s-a și întâmplat în mai 2019.

Varianta de Ocolire Tecuci:

Lungime: 6,45 km

Perioada de execuție a lucrărilor: 12 luni

Garanție: 5 ani

Stadiu: 58%

Firma lui Vlasie, abonată la contracte cu statul

Potrivit datelor publicate pe SEAP, Aqua Parc a câștigat în perioada iulie 2018 – iulie 2020 nu mai puțin de 39 de contracte cu instituții publice.

Pe 2 iunie, firma finului lui Ionel Arsene a câștiga licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Național 28B Târgu Frumos – Botoșani, contract în valoare de 60 de milioane de euro.

De asemenea, Aqua Parc a semnat semnat un contract de 52 de milioane de euro, fără licitație, cu DRDP Iași din cadrul CNAIR pentru reabilitarea drumului național 15 Bicaz – Poiana Largului.

În august 2019, firma a încheiat un contract cu CJ Neamț de 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri județene.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW