Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


O asociație profesională condusă de Gabriel Oprea respinge orice asociere a pensiilor militare cu ideea de pensii speciale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: ,

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor ‘Mihai Viteazul’, asociație profesională înființară de fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunțat că respinge cu fermitate orice asociere a pensiilor militare cu ideea de pensii speciale.

„Hotărârea deputaţilor prin care pensiile militare sunt considerate ca fiind speciale este un act neconstituţional. Militarii şi poliţiştii au pensii ocupaţionale încă de la Cuza şi au fost mereu în prima linie, punându-şi viaţa în slujba făuririi statului român modern.
Această categorie profesională a dovedit acest lucru şi în teatrele de război, apărând pacea lumii, dar şi în timpul pandemiei de coronavirus. Pensiile militare nu sunt speciale şi nu constituie un privilegiu acordat militarilor sau poliţiştilor. Pensiile militare reprezintă recunoaşterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară şi îşi slujesc ţara sub jurământ,” se arată în comunicatul asociației, citat de AGERPRES.

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, în calitate de for decizional, impozitarea „pensiilor speciale” mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depăşeşte această sumă. Totodată, vor fi impozitate cu 10% „pensiile speciale” între 2.000 şi 7.000 lei.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW