Monday, January 18, 2021
Jurnalism corect


O aplicație care ar putea monitoriza persoanele aflate în carantină sau în izolare din cauza virusul Covid-19, finalizată

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2020 Etichete: , ,

Partidul Social Democrat susține că aplicația Covid-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă de autorități sau carantină este finalizată.

 „O veste bună! Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată! Colegul nostru Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetică, au pus-o la punct și sunt gata să o ofere cu titlu GRATUIT instituțiilor statului român.

Aplicația este în acest moment în stadiu de test. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil și operațional după predarea și implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale (MAI – Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MAPN, precum și structuri ale administrației locale).

Instrumentele digitale “smart quarantine” sunt deja utilizate cu succes de către guvernele europene, precum cele din Polonia și Cehia și pot permite o relaxare controlată a restricțiilor și o repornire graduală a activității economice”, se arată în postarea PSD.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW