Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


O aeronavă militară MiG-21 s-a prăbușit în județul Mureș / Pilotul s-a catapultat și este în afara oricărui pericol

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2021

O aeronavă militară MiG-21, care efectua un zbor de instrucție într-o livadă, s-a prăbușit în apropierea unei localități din județul Mureș. Pilotul s-a catapultat și este în afara oricărui pericol, potrivit informațiilor Main News. 

Primarul localității Dedrad a sesizat, prin 112, că o aeronavă militară MiG-21, care efectua un zbor de instrucție într-o livadă, s-a prăbușit în afara localității.

Pilotul a reușit să se catapulteze la timp și se află în afara oricărui pericol, acuzând dureri lombare. Acesta a transmis că era singur în avion în momentul incidentului.

La fața locului intervin mai multe echipaje ale Ministerului de Interne.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului. Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, este comunicatul transmis de MApN.

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW