Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Numeroase ţări urmează exemplul SUA şi suspendă temporar finanţarea UNRWA, după ce Israelul acuză 12 membri de implicare în atacul de la 7 octombrie

By news.ro , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Regatul Unit şi Finlanda au anunţat sâmbătă că suspendă temporar finanţarea Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA), în urma unor acuzaţii potrivit cărora 12 membri ai personalului agenţiei au fost implicaţi în atacul de la 7 octombrie al Hamas în sudul Israelului relatează CNN.

Statele Unite, Autralia, Canada şi Italia au anunţat anterior suspnsarea finanţării UNRWA.

Ministerul britanic de Externe se declară, într-un comunicat, ”consternat de acuzaţii potrivit cărora personal UNRWA ar fi fost implicat în atacul de la 7 octombrie împotriva Israelului, un act terorist odios pe care Guvernul britanic l-a condamnat în mod repetat”.

Ministerul finlandez de Externe a anunţat sâmbătă că şi-a suspendat o finanţare anuală  în valoare de cinci milioane de euro, din cauza un bor ”acuzaţii grave” şi cere o ”anchetă aprofundată şi independentă a problemei”.

UNRWA a concediat vineri mai mulţi membri ai personalului, după ce Israelul i-a acuzat de implicare în atacul Hamas de la 7 octombrie.

Aceste acuzaţii au determinat Departamentul american de Stat să anunţe imediat că a ”suspendat temporar orice  finanţare” a agenţiei ONU.

Ministrul canadian al Dezvoltării Internaţionale Ahmed Hussena anunţat vineri seara pe X că Ottawa ”condamnă fără echivoc atacul de la 7 octombrie în israel. Sunt profund tulburat de acuzaţii cu privire la unii angajaţi UNRWA”.

”Am cerut Global Affairs Canada să suspende orice finanţare a UNRWA în aşteptarea rezultului anchetei”, a anunţat el.

Ministrul italian de Externe Antonio Tajani a confirmat pe X că Italia a suspendat finanţarea UNRWA.

”Ne angajăm să funrizăm asistenţă umanitară populaţiei palestiniene şi să protejăm securitatea israelului”, a anunţat el.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW