SURSE Numele lui Mihai Fifor apare în dosarul obținerilor ilegale de permise pentru arme în Caraș Severin
Numele lui Mihai Fifor apare în dosarul obținerii de permise port-arme din Caraș Severin, potrivit surselor mainnews.ro. În acest dosar mai sunt implicați și prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, dar și șeful Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan.
Florin Neagu, suspect în acest dosar, este acuzat că ar fi folosit informații despre Mihai Fifor, fost ministru de Interne, pentru a intimida conducerea Inspectoratului Județean de Poliție din Caraș Severin.
Acest ar fi furnizat informații despre niște presupuse legături dintre Mihai Fifor și Ion Mocioalcă, un lider local al PSD, pentru a intimida conducerea IPJ Caraș-Severin și pentru a se răzbuna pentru modul corect în care au gestionat examenul de absolvire a cursului organizat concursul pentru port-armă.
„Fapta suspectului N.F.constând în aderarea la grupul infracțional organizat coordonat de P.I. din care mai fac parte CERNEA NICOLAE, RADU ȘTEFAN, MICULESCU NICOLAE în scopul obținerii documentelor necesare pentru a nu putea fi tras la răspundere penală cu privire la deținerea fără drept a unei arme având drept scop întocmirea unor documente de către SC POP TIR SPORTIV SRL constituie infracțiunea de și sprijinirea acestuia prin punerea la dispoziție a informațiilor pe care la deține despre legăturile dintre ministrul de interne ”FIFOR” și numitul ”MOCIOALCĂ” pentru a fi folosite în intimidarea conducerii IPJ Caraș-Severin și pentru a se răzbuna pentru modul corect în care au gestionat examenul de absolvire a cursului organizat de SC POP TIR SPORTIV SRL, în scopul obținerii documentelor necesare pentru a nu putea fi tras la răspundere penală cu privire la deținerea fără drept a unei arme având drept scop întocmirea unor documente de către SC POP TIR SPORTIV SRL, constituie infracțiunea de constituirea unui grup infracțional organizat”, se arată în referatul procurorilor, obținut de mainnews.ro.
De menționat este faptul că nu există informații potrivit cărora Mihai Fifor sau Ion Mocioalcă ar fi vizați în acest dosar.
Cazul din Caraș-Severin
Procurorii DIICOT au descins la o instituție din județul Caraș-Severin. Potrivit unor surse mainnews.ro, este vorba despre IPJ Caraș-Severin. Vizat este șeful Serviciului de Arme, Explozibil și Substanțe Periculoase din cadrul instituției, dar și fostul primar al orașului Bocșa, Pascu Patriciu Mirel, și prefectul în funcție al Județului Caraș-Severin, Lupu Matei.
Lupu Matei este acuzat de abuz în serviciu și de instigare la infracțiune de abuz în serviciu. Acesta a determinat lucrători din cadrul IPJ Caraș-Severin- Serviciul Arme, Explozibil și Substanțe Periculoase să își încalce atribuțiile de serviciu.
Autoritățile fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.
Când s-a format grupul infracțional
Potrivit procurorilor, la nivelul județului, în anul 2017, s-a format un grup infracțional organizat din șeful Serviciului de Arme, Explozibil și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, precum și administratorul și angajatul unei societăți comerciale autorizate în domeniul armelor și munițiilor. Potrivit unor surse, administratorul firmei a fost jandarm iar angajatul firmei este fost polițist, ieșit la pensie.
Inițial, membrii grupului infracțional organizat au obținut beneficii materiale de la persoane care intenționau să aibă autorizația de procurare a unei arme. Concret, reprezentanții societății comerciale autorizate în domeniul armelor și al munițiilor, în baza legii, organizau cursuri de instruire teoretică și practică, la finalizarea cărora, cursanții susțineau un examen în fața unei comisii formate din polițiști specializați.
Cum proceda grupul infracțional
În urma promovării examenului, cursanților li se elibera un certificat de absolvire, care stătea la baza eliberării autorizației de procurare a unei arme. În realitate, cei doi reprezentanți ai societății nu susțineau cursurile și atestau în mod fictiv prezența cursanților la ore.
Potrivit unor surse, pericolul social concret este cu atât mai mare cu cât absolvenții cursului puteau să solicite fie o armă neletală, dar și o armă letală, iar utilizarea în mod neadecvat unei asemenea arme poate provoca consecințe grave pentru siguranța personală a cetățenilor.
Ulterior, o a doua modalitate de acțiune a grupului viza favorizarea unor persoane cu funcții importante, care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor.
În acest sens, la grup au aderat două persoane cu funcții care au săvârșit infracțiuni și contravenții la regimul armelor și munițiilor, fiind protejați de ceilalți membri ai grupului pentru a nu răspunde penal sau contravențional prin tergiversarea cercetărilor în dosare penale, falsificarea unor înscrisuri ale societății comerciale autorizate sau neaplicarea unor sancțiuni complementare (anularea sau suspendarea dreptu
Știre în curs de actualizare
sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Comentarii
… [Trackback]
[…] Find More on on that Topic: mainnews.ro/numele-lui-mihai-fifor-apare-in-dosarul-armelor-din-caras-severin/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/numele-lui-mihai-fifor-apare-in-dosarul-armelor-din-caras-severin/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/numele-lui-mihai-fifor-apare-in-dosarul-armelor-din-caras-severin/ […]