Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Numărul militarilor americani prezenți în România ar putea fi suplimentat

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 22 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

În urma Reuniunii Comitetului Executiv  Româno-American, care a avut loc joi și vineri, România  s-a arătat fermă pentru suplimentarea prezentei militare a americanilor pe teritoriul țării noastre. Acest subiect a fost discutat de Klaus Iohannis și Donald Trump, la ultima vizita a președintelui României în SUA.

Astfel, la această reuniune, românii și americanii au discutat despre planurile de extindere ale bazelor aeriene de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

În acest context, au fost discutate planurile de extindere ale bazelor aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii, prevederile din cadrul unor aranjamente de implementare subsecvente DCA și BMDA și alte aspecte de interes comun în ceea ce privește procesul de implementare a prevederilor celor două tratate bilaterale. De asemenea, au fost prezentate sprijinul și contribuția părții române la dezvoltarea proiectelor de infrastructură și extinderea celor două baze aeriene menționate”, conform comunicatului dat de MApN.

De asemenea, s-a adus la cunoștință hotărârile emise de Guvernul României pentru aprobarea fondurilor financiare pentru modernizarea și extinderea celor două baze aeriene.

„În acest sens, partea română i-a informat pe partenerii americani despre hotărârile emise de Guvernul României pentru aprobarea fondurilor financiare necesare extinderii și modernizării celor două baze aeriene de la Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii, precum și despre demersurile întreprinse în plan interministerial pentru soluționarea unor probleme concrete identificate în cadrul reuniunilor anterioare și care depășesc competența Ministerului Apărării Naționale”, se mai arată în comunicat.

De altfel, s-a precizat faptul că țara noastră este de acord cu suplimentarea prezenței militare SUA în România.

„ În marja reuniunii, partenerii americani au fost informaţi despre faptul că țara noastră se pronunță ferm în favoarea unei suplimentări a prezenței militare a SUA în România, în linie cu poziția exprimată de Președintele României cu prilejul întâlnirii din luna august cu Președintele SUA de la Casa Albă”, conform sursei citate.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW