Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Numărul de cazuri de coronavirus în Italia a depășit 100/ OMS: Ne îngrijorează faptul că nu toate cazurile au legătură cu călătorii în China sau contacte cu persoane infectate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, a declarat, legat de răspândirea coronavirusului în Italia, că este îngrijorător faptul că nu toate cazurile înregistrate par să aibă un istoric epidemiologic clar, scrie La Repubblica.

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, susține, în contextul răspândirii rapide a coronavirusului în Italia, că este îngrijorător faptul că nu toate cazurile de îmbolnăviri înregistrate par să aibă un istoric epidemiologic clar.

„Ceea ce îngrijorează la situația din Italia este că nu toate cazurile înregistrate par să aibă un istoric epidemiologic clar, adică o legătură cu călătoriile în China sau contacte cu alte cazuri confirmate”, a declarat Hans Kluge.

Kluge susține că nu este o surpriză faptul că se răspândesc atât de repede cazurile de îmbolnăviri cu Covid-14, deoarece s-a observat cum a fost situația în China. Totuși, directorul pentru Europa al OMS precizează că, deși virusul se extinde rapid, mortalitatea este la o cotă foarte scăzută.

„În acest moment observăm o mortalitate de puțin peste 2%, majoritatea persoanelor în vârstă cu patologii anterioare. Acestea fiind spuse, în zonele afectate, riscul de infecție poate fi ridicat și din acest motiv rezidenții trebuie să respecte recomandările autorităților, inclusiv să nu meargă în locuri aglomerate”, a mai precizat Hans Kluge.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus a depășit 100, în Italia

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, anunță președintele regiunii Lombardia, potrivit agenției italiene Ansa.

„Din păcate, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu acest virus a depășit, cu siguranță, 100”, a declarat președintele Lombardiei, Attilio Fontana.

Oficialul italian a mai anunțat că numărul celor care vor trebui să stea în carantină pentru a evita răspândirea coronavirusului „va fi foarte semnificativ”.

De asemenea, Fontana anunță că autoritățile italiene caută soluții pentru bolnavi pe lângă unitățile din Milano și Piacenza, precum „spitalele dezactivate sau unități hoteliere disponibile”.

Ministerul Sănătății: Românii care vor să se întoarcă în țară vor trebui să stea în carantină 14 zile

Ministerul Sănătății a anunțat, duminică, faptul că românii care doresc să se întoarcă în țară din localitățile afectate de coronavirus în Italia vor trebui să stea în carantină 14 zile.

Reprezentanții Comitetului intersectorial pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus (COVID-19), alături de reprezentanții autorităților cu responsabilitate în acest domeniu, au susținut în seara zilei de sâmbătă o teleconferință, în contextul în care cazurile de îmbolnăvire în Italia se extind foarte rapid, în zonele unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români.

„Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus. În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW