Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Numărul de cazuri cu noua tulpină de coronavirus ar putea fi mult mai mare decât cel din raportările oficiale / Virgil Musta: Nu avem o estimare exactă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 februarie 2021

Ministerul Sănătății a anunțat luni alte două cazuri de persoane confirmate cu tulpina de SARS-CoV-2 (coronavirus) descoperită în Marea Britanie, totalul oficial ajungând la 56 de cazuri. Cu toate acestea, având în vedere că au fost analizate doar 327 de probe, există posibilitatea ca numărul real al cazurilor de infectare cu noua tulpină să fie mult mai mare. Medicul Virgil Musta a declarat pentru Mainnews.ro că nu se cunoaște cu exactitate numărul infectărilor cu această tulpină, în condițiile în care investigații moleculare sunt dificil de realizat. 

Virgil Musta: Tulpina nu dă o formă mai severă, contagiozitatea este mai mare

Medicul a explicat că procesul prin care poate fi determinat un caz de infectare cu noua tulpină nu poate fi realizat decât în anumite laboratoare, costul fiind destul de ridicat.

„Se pot depista numai prin investigații moleculare, ceea ce e destul de dificil, pentru că nu sunt multe laboratoare care pot face această determinare. Este, de asemenea, destul de scumpă, nu este la îndemâna oricărui laborator, e dificil de suportat aceste costuri. Acestea trebuie făcute în locuri unde există suspiciunea de infecție cu noua tulpină, datorită numărului mare de cazuri dintr-o anumită zonă, sunt mai mult pentru studii epidemiologice. Din punct de vedere clinic, măsurile sunt aceleași. Trebuie să respectăm mai cu strictețe regulile de protecție împotriva infecției: purtarea măștii, distanțarea socială. Dacă există posibilitatea cât mai repede să ne vaccinăm, să facem anticorpi, aceasta este cea mai bună măsură de prevenție. Tulpina nu dă o formă mai severă, contagiozitatea este mai mare. Transmiterea este mare, de aia trebuie să fim mai atenți la măsurile de a preveni infecția și transmiterea ei. (…) Nu avem o estimare exactă a acestor cazuri, pentru că este dificil de făcut această estimare, în condițiile de la noi”, a declarat Virgil Musta, pentru Mainnews.ro.

56 de cazuri depistate în România din 327 de teste

În România au fost depistate 56 de cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, dintr-un total 327 de teste efectuate. Ultimele două persoane infectate sunt din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/numarul-de-cazuri-cu-noua-tulpina-de-coronavirus-ar-putea-fi-mult-mai-mare-decat-cel-din-raportarile-oficiale-virgil-musta-nu-avem-o-estimare-exacta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW