Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în lume a ajuns la aproape 3.600.000/ Țările europene încep să ridice restricțiile

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus în lume a ajuns la aproape 3.600.000 de cazuri, în timp ce 248.655 de persoane au decedat în urma infectării cu Covid-19. De asemenea, peste 1.601.000 de persoane s-au vindecat de virusul ucigaș.

În continuare cele mai afectate țări de pandemie sunt SUA, Spania, Italia, Marea Britanie, Franța și Germania.

Statele Unite ale Americii au ajuns la 1.188.870 de cazuri de îmbolnăviri și 68.606 de decese cauzate de virusul provenit din China.

Cu un număr de 247.122 de cazuri de infectare, Spania este cea mai afectată țară din Europa. Aici au fost înregistrate 25.264 de decese.

Italia a ajuns la 210.717 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 81.654 de vindecări. În această țară au fost înregistrate peste 28.000 de decese.

Și Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări de pandemie din Europa. Aici au fost înregistrate 186.599 de cazuri de infectare și 28.446 de decese.

Țările europene își ridică restricțiile

Totuși, țările europene încep să își ridice măsurile impuse în perioada pandemiei de coronavirus. Spania începe începând de luni redeschiderea turismului. Terasele barurilor și a restaurantelor se vor deschide, însă să nu se umple la jumătate din capacitate. De asemenea oamenii vor putea să stea în grupuri de până la 10 persoane, atât în casă, cât și în aer liber, De asemenea, purtatul măştii va deveni obligatoriu în mijloacele de transport public.

Portugalia

În Portugalia se vor redeschide de luni magazinele mici de cartier, frizeriile librăriile și showroom-urile auto. De asemenea, tot de luni, măștile de protecție au devenit obligatorii în spațiile publice și în mijloacele de transport în comun.

Germania

În Germania se deschid de luni anumite școli, însă măsura este decisă la nivelul fiecărui land. Se vor deschide de asemenea frizeriile, lăcașurile de cult, muzeele, monumentele și grădinile zoologice.

Italia

Italia iese de astăzi din carantină. Oamenii vor avea voie să iasă din case, după aproape două luni.

Citește și: Europa se relaxează/ Ce măsuri iau țările după trei luni de luptă contra Covid-19

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW