Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Număr unic pentru reclamarea abuzurilor din autobazele și depourile STB. Nicușor Dan: Vremea sindicalismului de partid a apus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2022

Primăria Capitalei a creat un număr unic – 0800 800 868 – la care angajații Societății de Transport București, sub protecția anonimatului, pot reclama eventuale acte de hărțuire din partea colegilor pentru a nu își face datoria. 

„Vremea sindicalismului de partid a apus. Ce se întâmplă în aceste zile este ultima zvâcnire. Faptul că au existat oameni care au înțeles unde îi ducea acest sindicat este un semn de însănătoșire. Au fost oameni în autobaze și depouri care vrut să își facă munca și au fost agresați de sindicaliști. Am creat un număr unic – 0800 800 868 –  pentru toți aceia care vor să își facă munca și sunt amenințați de colegii lor. Oferim suport juridic pentru orice persoană care se teme că ar putea să aibă de suferit din cauza sindicatului. Există un contract de muncă în care există sancțiuni, inclusiv cea a concedierii”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

PMB a lansat acest număr după ce cei 15-20 de șoferi și vatmani ai Societății de Transport București care și-au reluat activitatea sâmbătă, 22 ianuarie, au fost taxați de colegii lor care continuă greva ilegală. Geamurile unor vehicule au fost sparte iar în autobaze și depouri au fost întocmite „liste ale rușinii” cu numele angajaților care nu sunt solidari cu mișcarea.

La sediul Societății de Transport București este în plină desfășurare o ședință la care participă membri din Adunarea Generală a Acționarilor și Consiliul de Administrație în vederea stabilirii daunelor produse în zilele de grevă ilegală.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW