Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan afirmă că transportatorii și fermierii nu au depus cerere pentru a obține aprobarea protestului

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024 Etichete: ,

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că până în prezent nu a primit nicio cerere din partea transportatorilor pentru a organiza un protest în București. El a subliniat că, deși nu există motive pentru respingerea unei astfel de cereri,  blocarea Pieței Universității nu va fi aprobată.

Conform legii, autorizația pentru protest este acordată de către primar, în acest caz, de către primarul municipiului București. Nicușor Dan a menționat că, până în prezent, au fost autorizate toate cererile pentru proteste, inclusiv cele împotriva sa, cu un număr de aproximativ 1.000 de proteste de la începutul mandatului său. Cu toate acestea, până în momentul actual, nu a primit nicio cerere pentru un protest. Primarul a subliniat că atunci când va primi o astfel de cerere, va convoca o comisie formată din reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Poliției Rutiere și solicitanților, cu scopul de a minimaliza impactul asupra circulației în București. A adăugat că nu există motive pentru respingerea unui astfel de protest.

El a precizat însă că nu va fi aprobat un protest care să blocheze activitatea în centrul Capitalei.

„În condiţii în care nu este paralizată activitatea. Nu o să aprobăm niciodată blocarea Pieţei Universităţii, să nu se mai treacă pe acolo. O să aprobăm o formă de protest, care să nu stânjenească activitatea curentă a bucureştenilor. (…) La prima vedere, întrucât se doreşte un protest la Piaţa Victoriei, acolo este un spaţiu suficient pentru protest ca să nu paralizăm circulaţia”, a explicat primarul Capitalei.

El a adăugat că legea prevede ca între momentul în care se face cererea şi momentul în care este autorizat protestul trebuie să fie cel puţin 72 de ore.

Un număr semnificativ de camioane, vehicule ale unor companii de transport și utilaje agricole participă la un protest care se desfășoară pentru a treia zi consecutiv pe șoseaua de centură a Capitalei, precum și în mai multe județe.

 

Foto: traficmedia.ro

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW