Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


MAE: Până în acest moment, nu au fost înregistrate cereri de sprijin sau asistență consulară din partea cetățenilor români aflați în Israel

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2024

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip, a declarat luni că până în prezent nu s-au înregistrat cereri de sprijin și asistență consulară din partea cetățenilor români în urma atacului cu rachete al Iranului asupra Israelului.

Potrivit News.ro, MAE recomandă cetățenilor români aflați în aceste state să fie vigilenți, să se informeze din surse oficiale cu privire la situația de securitate și să respecte cu strictețe eventualele recomandări sau instrucțiuni ale autorităților locale.

„România a condamnat de la cel mai înalt nivel atacul Republicii Islamice Iran asupra Statului Israel şi reiterăm necesitatea evitării escaladărilor. Ne exprimăm preocuprea profundă cu privire la situaţia de securitate din Orientul Mijlociu. Prin misiunile noastre din regiune, monitorizăm situaţia si suntem in legătura cu cetăţenii români”, susține purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că până în acest moment misiunile diplomatice și oficiile consulare române nu au primit cereri de sprijin sau asistență consulară. În plus, MAE a emis deja o avertizare către cetățenii români să evite călătoriile în Statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran.

 

Foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW