Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Novak Djokovic a câștigat procesul cu autoritățile din Australia. Ministrul Imigrării avertizează că poate anula viza, chiar dacă există o decizie a instanței

By Redactia , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2022 Etichete: ,

Novak Djokovic a câștigat procesul deschis după anularea vizei de către autoritățile din Australia, potrivit wionews.com. Avocatul guvernului a anunțat că ministrul Imigrării analizează o nouă anulare a vizei de intrare în țară a tenismenului.

Autoritățile din Australia nu i-au permis lui Novak Djokovic să intre în țară, pentru a participa la Australian Open, după ce s-au confruntat cu un val de critici legate de excepția de la vaccinarea anti-COVID în cazul său. Marți, tenismenul a precizat că ar fi primit o excepție medicală pentru a putea participa la Australian Open, doar că acest lucru a atras furia australienilor de rând, care s-au vaccinat în proporție de 91%, după lungi perioade petrecute în lockdown.

Cum justifică autoritățile din Australia măsura

Deși Guvernul i-a interzis să intre în țară și i-a anulat viza, avocații jucătorului au reușit să îl plaseze pe Djokovic în carantină într-un hotel din Melbourne până luni, când s-a dezbătut contestația depusă de avocați împotriva anulării vizei.

Avocații Guvernului din Australia au transmis, duminică, 9 ianuarie, că autoritățile nu i-au dat lui Novak Djokovic garanția că va fi acceptată o scutire medicală pe care acesta a declarat că o are pentru a intra în Australia fără a fi vaccinat împotriva COVID-19, scrie wionews.

În documente depuse în instanță și analizate de BBC, avocații lui Djokovic arată că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea împotriva COVID-19” de către Tennis Australia, din cauza infecției sale recente.

Când cazul va ajunge luni în instanță, se pare că avocații lui Djokovic vor spune că decizia de anulare a vizei a fost afectată de o varietate de „erori jurisdicționale”. Apărătorii tenismenului vor argumenta că nu au fost urmate procedurile corecte în anularea documentului – de exemplu, vor invoca dacă jucătorul a fost informat în mod corespunzător cu privire la decizia de a-i anula viza și dacă i s-a oferit oportunitatea legală de a răspunde acestei acțiuni.

Un alt argument cheie – arată documentele – va fi dacă oficialii de frontieră au interpretat greșit îndrumările privind ceea ce constituie un motiv medical pentru a nu fi vaccinat, cum este infectarea cu COVID-19. Persoanele care trec prin boală trebuie să aștepte câteva luni până se pot vaccina împotriva SARS-CoV-2, dacă doresc acest lucru, la recomandarea medicului.

Totuși, este prima oară când se află despre faptul că Novak Djokovic a fost infectat cu COVID-19, diagnostic confirmat cu un test PCR în data de 16 decembrie.

Sursa foto: Hotnews

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW