Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Noul președinte PSD Vaslui: Nu mă voi dezice niciodată de Dumitru Buzatu

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Preşedintele interimar al PSD Vaslui, deputatul Adrian Solomon, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se va dezice niciodată de fostul lider al organizaţiei judeţene, Dumitru Buzatu, în prezent arestat preventiv pentru luare de mită, relatează Agerpres.

„Am vorbit la telefon, nu direct, e greu. M-aş duce, dar deocamdată nu-i deschisă poarta. Sper să fie cât mai repede într-o altă formă de măsură de aceasta judiciară, astfel încât să putem dialoga cu domnia sa. Dincolo de toate păcatele omului, eu îl ştiu pe domnul Buzatu din alte perspective, de 22 de ani de-acuma. Am lucrat cu domnia sa foarte mult şi foarte bine şi nu mă voi dezice niciodată de omul Dumitru Buzatu, omul politic Dumitru Buzatu, cel care a avut multe lucruri bune de transmis celor din jurul său”, a declarat Adrian Solomon.

Buzatu, trimis în judecată de DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată pentru luare de mită, în decembrie 2023, pe președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant în timp ce primea o șpagă de 1,25 milioane lei  de la un om de afaceri.

Povestea începe în anul 2019, atunci când Consiliul Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu a încheiat contractele pentru modernizarea drumului Bârlad – Laza – Codăești. Două dintre acestea au fost câștigate de Soragmin SRL din Murgeni, firmă controlată de Emil Savin, zis Farmazon, pentru suma de 70,7 milioane lei, fără TVA. În acte firma este deținută, prin intermediul unei alte societăți, de fiicele lui Savin, Cristina Șelaru și Stela Mirabela Popică. Aceasta din urmă este soția deputatului PSD, Eduard Popică.

Potrivit DNA, în cursul anului 2021, în condițiile în care lucrările erau finalizate în proporție de 80%, între Savin și Buzatu ar fi apărut neînțelegeri referitoare la plata facturilor, în cuantum de circa 15 milioane lei (3 milioane euro) și implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă. În cele din urmă, Farmazon l-a denunțat pe Buzatu.

Afaceristul l-a invitat pe Buzatu la restaurantul său din Cârja, lângă Murgeni, iar în urma discuțiilor i-a dat șefului CJ Vaslui suma 1,25 milioane lei, reprezentând circa 10% din ce are de recuperat de la instituția condusă de acesta. Tot atunci au intervenit și procurorii, care l-au prins pe Buzatu cu banii în portbagaj.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW