Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Noul prefect al Capitalei, instalat în funcţie înainte de protestul din 10 august: Aveţi în faţă un om care ştie să îşi asume deciziile legale

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 8 august 2019 Etichete: , , ,

Marius Ghinea a fost învestit în funcţia de prefect al Capitalei, numirea sa fiind făcută cu două zile înainte de un protest anti-PSD anunţat pe Facebook, la un an de la violenţele din Piaţa Victoriei.

„Aveţi în faţă un om care ştie să îşi asume deciziile legale, considerându-mă un profesionist şi aceasta chiar dacă în ultima perioadă s-a instalat în rândul funcţionarilor publici frica de a-şi asuma responsabilităţi. (…) Nu sunt atins de această temă. Faptul că am avut curajul de a acţiona o spune şi cariera mea de până acum. Sunt adeptul ideii că faptele vorbesc de la sine şi acest lucru se va observa pe parcursul activităţii pe care o voi desfăşura în cadrul instituţiei prefectului municipiului Bucureşti”, a spus Marius Ghincea in cadrul ceremoniei de la MAI.

Anterior, ministrul interimar al Afacerilor Interne a anunţat înlocuirea lui Cătălin Sindile din funcţia de şef al Jandarmeriei Române cu generalul Constantin Florea. Mihai Fifor a omis să menţioneze că Sindile, cercetat în dosarul 10 august, va rămâne numărul 2 în instituţie. Cel care conducea Jandarmeria la mitingul de anul trecut, Sebastian Cucoş, a fost numit şef al Jandarmeriei Capitalei.

Speranţa Cliseru, care ocupa funcţia de prefect al Capitalei la protestul de anul trecut, a fost demisă în decembrie 2018 de Carmen Dan, ministrul al MAI la acea vreme. Jandarmeria menţiona că Speranţa Cliseru a semnat ordinul de intervenţie în Piaţa Victoriei, însă Gabriela Firea menţiona că semnătura a fost una formală, decizia aparţinând, în realitate, forţelor de ordine.

Foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW