Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Noul ministru chinez de Externe amenință SUA: Un conflict va fi inevitabil

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 martie 2023

Noul ministru de Externe al Chinei, Qin Gang, a transmis marți, 7 martie, într-un prim discurs de la numirea în funcție că „un conflict cu SUA este inevitabil”, dacă Washingtonul „continuă să accelereze pe o cale greșită”, relatează CNN

„Dacă Washingtonul nu frânează și continuă să accelereze pe o cale greșită, niciun fel de balustradă nu poate împiedica deraierea de pe acest drum și, inevitabil, va exista un conflict. SUA susțin că încearcă să concureze cu China, dar că nu caută un conflict. În realitate, așa-numita competiție a Washingtonului este o izolare și o suprimare completă, un joc cu câștig zero pentru SUA”a declarat șeful diplomației chineze.

Mai mult, Qin Gang a adus în discuție subiectul furnizării de arme americane Taiwanului și a mustrat Washingtonul pentru politica sa din țara vecină.

„De ce SUA spun că respectă suveranitatea și integritatea teritorială în problema Ucrainei, dar nu respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei în problema Taiwanului? De ce SUA cer Chinei să nu furnizeze arme Rusiei în timp ce continuă să vândă arme Taiwanului?”, a întrebat Gang retoric.

Ministrul a reamintit situația balonului de spionaj doborât de autoritățile americane luna trecută, „un incident care ar fi putut fi evitat dacă SUA nu ar fi judecat fără cunoștință de cauză“. Detalii aici.

Totodată, noul șef al diplomației chineze a descris relația Beijingului cu Federația Rusă drept un „parteneriat strategic, care va fi întărit și va deveni o forță motrică pentru întreaga lume”.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW