Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Noul ministru al mediului vrea ca programul „rabla pentru electrocasnice” să cuprindă laptopuri și tablete

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 noiembrie 2020

Ministerul Mediului ar putea finanța prin programul „rabla pentru electrocasnice” inclusiv achiziția de laptopuri și tablete, a anunțat joi noul ministru Mircea Fechet.

Oficialul a precizat că cetățenii vor primi vouchere cu care să își achiziționeze un laptop sau o tabletă nouă în schimbul unui laptop vechi sau chiar al unui calculator vechi ori monitor, însă nu a oferit mai multe detalii.

„În Programul ‘Rabla pentru electrocasnice’ vom finanţa şapte categorii de produse. Vom încuraja românii să renunţe la vechile echipamente electrice consumatoare de energie multă şi achiziţionarea de echipamente noi, cu o clasă energetică superioară. Aici aş dori să anunţ şi o noutate: vom suplimenta cele şapte categorii pe care astăzi le avem în dezbatere publică. În urma feedback-ului provenit de la cetăţeni, în urma consultărilor pe care le-am avut şi în contextul pandemiei în care ne aflăm, vom adăuga două noi categorii, respectiv tablete şi laptopuri. Românii, în schimbul unui calculator vechi, a unui monitor, să poată să primească un voucher pentru ca să încurajăm achiziţionarea de echipamente mai puţin consumatoare de energie”, a declarat Mircea Fechet, citat de Agerpres.

Nu e clar deocamdată de ce sumă ar putea beneficia cetățenii care vor să își achiziționeze un laptop sau o tabletă prin acest program. Cu toate acestea ministerul a anunțat sumele pe care le va oferi pentru celelalte game de produse electrocasnice din program:

– aspiratoare clasa A (200 lei)

– mașini de spălat rufe clasa A++ (300 lei)

– mașini de spălat vase clasa A++ (400 lei)

– aparate de aer condiționat clasa A++ (400 lei)

– frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare clasa A++ (400 lei)

– televizoare clasa A (400 lei)

– uscătoare de rufe clasa A++ (400 lei)

Sursa foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW