Wednesday, September 18, 2024
Jurnalism corect


Noul manager militar de la Spitalul Județean Focșani: Am identificat o serie de disfuncționalități – INTERVIU

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Alexandru Keresztes, managerul interimar al Spitalului Județean Focșani, a acordat un interviu în care a explicat care a fost situația la această unitate sanitară pe care a găsit-o la preluarea postului și despre obiectivele pentru perioada următoare.

„Am venit aici pentru a veni în sprijinul colegilor noștri. Practic ne punem la dispoziție întreaga experiență acumulată de-a lungul cariere noastre militare, începând cu orele de pregătire medico militară din cadrul Institutului Medico Militar, acele cursuri de instruire care ne vorbeau despre arme biologice, despre antidoturile care pot fi utilizate și mai apoi desigur, de-a lungul timpului experiențele acumulate în cadrul exercițiilor naționale și multinaționale unde au fost variate exerciții și simulări cu această tematică cu care, de fapt, astăzi noi ne confruntăm într-un veritabil război biologic și anume această infecție cu COVID-19”, a spus Alexandru Keresztes pentru armed.mapn.ro.

Cum este situația de acum față de ce ați găsit?

În primul rând dacă a fost teamă și reticență la început, poate nu neapărat de echipa militară ci mai degrabă de teama de schimbare. Am identificat, în această săptămână petrecută aproape zi lumină, împreună cu colegii mei am încercat să facem o radiografie a situației actuale a Spitalului Județean, ne-am axat asupra resursei umane pentru că au fost cazuri de pacienți din rândul personalului angajat al spitalului în care și actualmente unii dintre ei sunt internați în spitalul de infecțioase, apoi o altă parte care sunt în autoizolare la domiciliu. Deci, probleme medico-sanitare în rândul personalului angajat al spitalului.

Apoi am identificat o serie de disfuncționalități vis-a-vis de perimetrul spitalului și cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea am reușit, ca numai după două zile, să reușim izolarea perimetrului spitalului, există o echipă mobilă de ordine publică care asigură perimetrul spitalului și totodată am realizat un circuit epidemiologic firesc și necesar în aceste vremuri.

La acest moment, accesul în spital se face printr-o singură poartă, este controlat, triajul se realizează în trei puncte, cortul din preajma punctului de intrare, este de asemenea instalat recent ca urmare a solicitărilor către ISU Vrancea.

Am încercat să identificăm care este starea actuală a stocurilor vis-a-vis de materialele necesare, de medicamente, de dezinfectanți, printr-o conjunctură favorabilă, începând de săptămâna trecută, mai precis de joi, DSP a început să lucreze testele de Real Time PCR, pentru detectarea antigenului viral, și dacă până la data la care au intrat în vigoare analizele erau făcute la Institutul Cantacuzino, din cauza distanței rezultatele erau primite în două trei zile.

La momentul acesta rezultatele ajung undeva la maxim 12 ore de la recoltare, ceea ce scurtează foarte mult timpul și permite medicilor să își adapteze conduita profesională, ceea ce ne interesează la momentul acesta este dacă pacientul care se adresează spitalului este sau nu pozitiv. Acest lucru este foarte important pentru că de asemenea am reușit împreună cu colectivul de medici al spitalului să identificăm un traseu al pacientului, astfel încât în funcție de diagnosticul pozitiv sau negativ, pacientul este dirijat acolo unde trebuie să ajungă.

E un trend pozitiv?

Categoric. Obiectivele noastre principale declarate încă din prima zi de când am luat contact cu spitalul s-au axat pe două obiective mari extrem de importante.
1. Protejarea personalului angajat al spitalului, pentru a fi apt de luptă.
2. Siguranța serviciilor medicale acordate pacienților.
În acest sens, am inițiat o serie de demersuri pentru refacerea stocurilor de materiale de protecție, de biocide, de medicamente necesare pacienților cu COVID-19. Am reconfigurat secțiile astfel încât să se creeze o zonă pentru o nouă secție de ATI de COVID. Ne gândim, în funcție de evoluția situației epidemiologică din perioada următoare ca această secție ATI pe care noi am și avizat-o la DSP, dacă va fi nevoie, să îi dăm drumul să intre în funcțiune.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW