Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Noul Guvern al Italiei a fost învestit. Ciucă și Ciolacu au felicitat-o pe Meloni UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2022

UPDATE Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și președintele PSD, a felicitat-o pe Giorgia Meloni cu ocazia numirii în funcția de prim-ministru al Italiei.

„Salut numirea Giorgiei Meloni ca prim-ministru al Italiei. PSD România este deschis discuțiilor pentru protecția românilor care trăiesc în Italia și să lucreze împreună pentru a proteja valorile și interesele comune ale #UE și #NATO”, a scris liderul social-democraților pe Twitter. 

UPDATE Premierul Nicolae Ciucă și-a felicitat noul omolog italian pentru numirea în funcție.

„Felicitări Giorgia Meloni pentru numirea ta ca prim-ministru al Italiei! Sunt încrezător că putem continua să lucrăm împreună în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat între România și Italia pentru a ne spori schimburile economice, cooperarea sectorială și contactele interpersonale!”, a scris prim-ministrul României pe Twitter.

Știrea inițială

Giorgia Meloni a depus jurământul ca prima femeie prim-ministru al Italiei sâmbătă, 22 octombrie, alături de echipa ei de cabinet, formând cel mai de dreapta guvern de la conducerea țării de după Cel de-al Doilea Război Mondial.

Meloni, șefa partidului naționalist Frații Italiei, a câștigat alegerile de luna trecută, ca parte a unei coaliții cu Forța Italiei, condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, și Liga lui Matteo Salvini.

Guvernul Giorgiei Meloni, care înlocuiește o administrație de unitate națională condusă de fostul șef al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, se confruntă cu o serie de provocări descurajante, în special o recesiune care se profilează, facturile la energie în creștere și războiul din Ucraina.

În timp ce Meloni a promis sprijin pentru Ucraina, Berlusconi a subminat-o în mod repetat, la începutul acestei săptămâni, dând vina pe Kiev pentru invazia rusă și dezvăluind că a făcut schimb de cadouri și „scrisori dulci” cu vechiul său prieten, președintele rus Vladimir Putin. Detalii aici

Șefa Executivului italian a dat câte cinci ministere partenerilor ei, Forța Italiei și Liga, rezervând nouă posturi în cabinet pentru propriul ei partid.

Berlusconi, care are 86 de ani, și este în Senat, așa cum era de așteptat, nu și-a asumat un rol de cabinet. Liderul Ligii, Salvini, a cărui autoritate a fost afectată de rezultatele relativ slabe ale partidului său la alegeri, va fi ministrul Infrastructurii.

Citește mai multe despre coaliția care formează Guvernul din Italia aici.

Sursa foto: Giorgia Meloni / Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW