Wednesday, October 21, 2020
Jurnalism corect


Noul Cod Silvic a fost adoptat în Parlament. Ce modificări aduce acesta

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 august 2020 Etichete: ,

Noul Cod Silvic a trecut, miercuri, de Parlament, cu unanimitate de voturi, iar acesta va intra în vigoare imediat după ce va fi promulgat. ONG-ul „Agent Green” a publicat principalele amendamente ale legii.

Printre măsurile adoptate în Noul Cod Silvic, camioanele care transportă lemn ilegal vor fi confiscate, turiștii vor putea să se plimbe prin pădure pe jos sau cu bicicleta, iar furtul de lemn va aduce după sine un dosar penal.

– Dosar penal și pușcărie pentru furtul de lemn, indiferent de cantitatea furată
– Monopolul Schweighofer, spulberat!
– Camioanele care transportă lemn ilegal, confiscate
– Liber la plimbatul prin pădure pe jos sau cu bicicleta
– Tocătura și orice rest de lemn vor fi urmărite ca material lemnos
– Se va face evaluare de mediu pentru orice tăiere planificată în ariile protejate

De astăzi, aceste obiective ale Agent Green au devenit lege, mulțumită presiunii create prin semnarea petițiilor, comentariilor și distribuirii postărilor de campanie, dar și grație mass-media care a susținut în mod constant mișcarea de mediu.

Obiectivele enumerate sunt cele mai importante noutăți din noul cod silvic care a fost adoptat seara aceasta în unanimitate de Parlamentul Romaniei. Cu bune și cu rele, codul silvic actualizat reprezintă o serie de pași înainte.

Felicitări tuturor cetățenilor care au crezut în cauză, parlamentarilor care au votat astăzi corect (chiar dacă aflați sub presiunea publicului), celorlalte ONG-uri care s-au alăturat campaniei în ultimii ani și presei naționale și internaționale”, este postarea publicată de „Agent Green” pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW