Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Noul ambasador al SUA, mesaj de Anul Nou: A sosit momentul ca românii să-și reafirme rolul de frunte în Europa și în lume. Au suferit destul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 31 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Noul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a transmis în mesajul de Anul Nou că „a sosit momentul ca românii să-și reafirme rolul de frunte în Europa și în lume”. Totodată, noul ambasador a precizat că românii au suferit destul, iar acum a venit momentul ca „ei să prospere”.

„Prieteni,

După două săptămâni petrecute în această ţară frumoasă, mă bucură şi admir din plin ceea ce au realizat românii. Sunt încrezător că 2020 va aduce succese şi mai mari pentru România şi parteneriatul nostru strategic. Privind spre viitor, doresc să subliniez clar, în numele preşedintelui Trump şi al poporului american, că americanii sunt aici, vor rămâne aici şi, împreună cu poporul român, vor realiza lucruri extraordinare în 2020.

A sosit momentul ca românii să-şi reafirme rolul de frunte în Europa şi în lume, în domeniile artelor şi ştiinţei, în producţia agricolă, în producţia de energie şi cea industrială, construind o economie vibrantă şi o societate măreaţă care trăieşte în conformitate cu şi respectă statul de drept şi libertatea religioasă.

Românii ar trebui să trăiască fără să se teamă pentru siguranţa lor şi la adăpost de influenţele străine maligne. Românii au suferit destul; acum este momentul ca ei să prospere. Acum este timpul ca toţi românii să îşi crească nivelul de trai, nu doar elita şi cei cu legături politice”, a transmis noul ambasador al SUA.

Adrian Zuckerman susține că președintele SUA, Donald Trump și Guvernul sunt angajați să colaboreze cu președintele Iohannis și cu guvernul Orban asupra mai multor obiective prioritare. Una dintre acestea este reforma judiciară „pentru a asigura un sistem judiciar și penal fiabil și transparent”.

„Preşedintele Trump şi Guvernul Statelor Unite sunt angajaţi să colaboreze cu preşedintele Iohannis şi cu guvernul premierului Orban asupra unei diversităţi de priorităţi. Cea mai importantă dintre acestea este reforma judiciară, pentru a asigura un sistem judiciar şi penal fiabil şi transparent şi pentru eliminarea capacităţii infractorilor de a păstra câştigurile obţinute în mod ilicit. Elitele şi persoanele cu legături politice nu ar trebui să aibă un refugiu în interiorul sau în afara României. Statele Unite se angajează să îşi folosească toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta România să scape de flagelul corupţiei. Combaterea traficului de persoane, o încălcare a drepturilor elementare ale omului şi a decenţei, pe care ambele noastre naţiuni şi-au luat angajamentul să o sprijine, va fi o prioritate.

Statele Unite vor continua să sprijine forţele armate române în eforturile lor continue de a apăra ţara de ameninţări externe. Rolul crucial al României în NATO, apărând flancul estic al Europei, nu poate fi subestimat. Statele Unite vor continua să fie aliatul neclintit al României şi al NATO şi să asigure complet capacităţile de apărare ale României”, a mai precizat Zuckerman.

Totodată, noul ambasador susține că SUA vor fi partenerul României și o vor sprijini „să își valorifice adevăratul potențial economic”.

„În plus, Statele Unite vor fi partenerul României şi o vor sprijini să îşi valorifice adevăratul potenţial economic. Asigurarea existenţei unor legi şi reglementări fiscale şi de afaceri realiste va aduce mari beneficii. Este absolut necesar ca povara pe care o reprezintă corupţia endemică pentru economie să dispară. Capacitatea oligarhilor şi a baronilor cu legături politice de a controla interesele de afaceri şi de a limita concurenţa pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit. Este nevoie de privatizări suplimentare. Doar un mediu de afaceri stabil, previzibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare pentru a impulsiona dezvoltarea şi promovarea unei economii competitive. Transparenţa şi responsabilitatea în afaceri sunt primordiale.

Am încredere deplină că toate aceste obiective ambiţioase pot fi îndeplinite. România este la un pas de măreţie. Momentul de pornire este acum.

La Mulţi Ani şi Dumnezeu să binecuvânteze popoarele român şi american”, se arată în mesajul semnat de Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW