Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Noul ambasador al Statelor Unite la București, primit de președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 17 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte, marţi, la Cotroceni, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman.  Predecesorul lui Hans Klemm prezintă scrisoarea de acreditare.

Adrian Zuckerman se va întâlni și cu premierul României, Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a întâmpinat, sâmbătăm pe noul ambasador american al țării noastre, ocazie cu care cei doi au discutat mai multe subiecte importante, printre care obiectivul României de a accede la Programul Visa Waiver.

Înlocuitorul lui Hans Klemm este născut în România şi a emigrat în Statele Unite, împreună cu familia, la vârsta de 10 ani. El a fost propus încă de vara trecută, dar procesul de validare a fost greoi. Casa Albă a trebuit să retrimită nominalizarea lui Adrian Zuckerman noului Senat, format după alegerile din toamnă.

Acesta este de profesie avocat și a ocupat în trecut funcția de preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.

Numirea sa, amânată din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală

Numirea în funcția de ambasador SUA în România a lui Adrian Zuckerman, a fost amânată de către Comisia de Politică Externă a Senatului Statelor Unite, pe fondul unor acuzații de hărțuire sexuală.

Adrian Zuckerman a fost dat în judecată, în 2008, fiind acuzat de către secretara de la firma sa de avocatură, Jamie Ferrauiola, că ar fi hărțuit-o sexual.

Citeste si:  Orban: Îi solicit public Vioricăi Dăncilă să renunțe la practicile odioase de capturare a statului

Senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politică Externă, a cerut la Casa Albă verificări suplimentare pentru Zuckerman.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW