Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Noua politică tarifară pentru mijloacele de transport în comun din București, implementată gradual de la 1 august

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 iulie 2021

Începând cu data de 1 august, va fi implementată gradual noua politică tarifară pentru mijloacele de transport în comun din București. 

Întregul sistem de transport din Regiunea Bucureşti – Ilfov va fi integrat, astfel încât nu vor mai exista diferenţe de tarif între liniile urbane, regionale şi cele expres, iar pasagerii vor putea călători atât la suprafaţă, cât şi cu metroul, cu acelaşi bilet, într-un anumit interval de timp.

Implementare graduală

Pentru a facilita adaptarea călătorilor, în toată luna august, pasagerii vor putea valida atât bilete de 1,30 lei, care permit doar o călătorie cu un singur vehicul, cât şi bilete de 90 sau de 120 de minute, care permit mai multe călătorii, cu mai multe mijloace de transport, inclusiv cu metroul. Tot pentru acomodarea populaţiei cu noile tarife, în luna august, controlorii vor desfăşura acţiuni susţinute de prevenţie şi de îndrumare pentru călători.

Prin noua politică tarifară, TPBI introduce pe scară largă în Bucureşti şi Ilfov un concept foarte răspândit în Europa, astfel încât, dacă un pasager optează pentru un bilet de 3 lei, îl poate utiliza pentru 90 de minute numai cu transportul de suprafaţă, iar pentru un bilet de 5 lei, poate utiliza timp de 120 de minute atât transportul de suprafaţă, cât şi cel subteran (metroul).

Biletul de 24 de ore rămâne la același tarif – 8 lei. În plus el va fi valabil chiar 24 de ore, nu doar de la ora emiterii şi până la miezul nopţii, cum era până acum. La fel şi biletul de 72 de ore.

În cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008, iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.

Facilități pentru persoanele juridice

P altă facilitate inedită este posibilitatea oferită companiilor de a le oferi angajaţilor abonamente, la un tarif cu 10% mai ieftin, în cazul achiziţiei a peste 30 abonamente.

Noile tarife:

Călătorie de 90 minute cu STB / O călătorie Metrorex – 3 lei

Bilet comun STB-Metrorex (120 minute) – 5 lei

Abonament 24 ore STB / Metrorex – 8 lei

Abonament o lună STB / Metrorex – 80 lei

Abonament o lună comun STB-Metrorex – 140 lei

Abonament 6 luni STB / Metrorex – 400 lei

Abonament 6 luni comun STB-Metrorex – 700 lei

Abonament 1 an STB / Metrorex – 700 lei

Abonament 1 an comun STB-Metrorex – 1.200 lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW