Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Nouă dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în ultimele 24 de ore/ Au fost aplicate 6.700 de amenzi

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , , ,

În ultimele 24 de ore, polițiștii au întocmit nouă dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au aplicat aproape 6.700 de amenzi în valoare de 15.000.000 de lei persoanelor care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației, impuse pe timpul stării de urgență, instaurată ca urmare a epidemiei de Covid-19.

Peste 13.400 de polițiști au acționat, marți, pentru a menține ordinea publică în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În misiunile lor, polițiștii au fost ajutați de 4.000 de polițiști locali, jandarmi și ofițeri.

În ultimele 24 de ore, 440 de autovehicule (cu 1.302 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate 53.205 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 6.690 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 15.000.000 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

97 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și o persoană urmărită a fost depistată.

În trafic, polițiștii au constatat 67 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 124 de permise și retrase 89 de certificate de înmatriculare.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW