Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Nou spital modular Covid-19 în București, inaugurat la două luni de la debutul epidemiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Un nou spital modular Covid-19 a fost inaugurat, vineri, la București. Unitatea medicală este o secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”.

Spitalul are o capacitate de 500 locuri și a fost ridicat în termen de 2 săptămâni de Compania Municipală de Consolidări a Primăriei Capitalei.

“Acest spital este, practic, unul suplimentar față de spațiile pe care le avem deja, are capacitate similară Spitalului Babeș. Pacienții cu forme ușoare vor putea fi tratați foarte bine aici. Spațiul permite inclusiv acces cu cărucior sau brancardă, dacă va fi nevoie”, a declarat Emilian Imbri, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”.

Cele peste 250 de containere utilizate, canalizarea, electricitatea, echipamentele si dotarile au costat aproximativ două milioane de euro.

Simin Florescu, directorul medical la Spitalul Victor Babeș, spune că noua construcție este binevenită în contextul în care epidemia încă nu s-a terminat.

“Vorbim de o situație care se apropie de un platou al epidemiei, dar nu putem spune că s-a terminat cu virusul. Epidemia nu s-a terminat, nu există încă vaccin, nici nu știm când vom avea, ca urmare spațiile de aici sunt o rezervă binevenită la ceea ce avem deja în funcțiune”, a spus Simin Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeș.

La evenimentul de inaugurare a participat și Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

“Inaugurăm astăzi la București cel mai mare Spital modular Covid din țară, care va putea primi 500 de pacienți îmbolnăviți cu coronavirus de tip nou, respectiv pe cei cu forme ușoare. Formele mai complexe vor fi tratate în continuare în spitalele de boli infecțioase. Sunt atât saloane cu 2 locuri, cât și rezerve pentru o singură persoană, și fiecare dintre acestea are, pe lângă pat, noptieră, dulap, și boiler pentru apă caldă, baie proprie și aer condiționat.

Cadrele medicale au deja pregătită o zonă dedicată documentațiilor medicale, dar și pentru odihnă. Cabinetele pentru medici au, de asemenea, toalete proprii și fiecare va avea laptop și conexiune la internet. Vom asigura și hrana pentru pacienți și pentru personalul medical, cât și spații de cazare pentru cadrele medicale.

Nu ne dorim să ajungem în punctul ca bucureștenii să le folosească, dar este necesară pregătirea în astfel de situații, pentru a ne organiza din timp pentru o eventuală evoluție viitoare. Dacă va fi nevoie, însă, de aceste spații, cei care vor veni au deja asigurate toate condițiile.

Lucrările au fost realizate în termen record, de doar două săptămâni, de Compania Municipală Consolidări.

Reamintesc, acum avem o perioadă de acalmie, dar ne pregătim din timp pentru că nu știm care poate fi evoluția epidemiei, ne dorim să nu intrăm în criză în cazul unui val de îmbolnăviri, și să stăm atunci să căutăm soluții. În orice caz, nu sunt bani irosiți, pentru că – fiind o construcție cu structură metalică – tot ceea ce este aici va fi refolosit, la finalul pandemiei, pentru organizarea de șantier a Spitalului Metropolitan”, a spus primarul General, Gabriela Firea.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW