Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Noul sediu al DIICOT / Cât a costat imobilul

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2022 Etichete:

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a inaugurat, pe parcursul săptămânii, noul sediu din Strada Sfânta Vineri 33, situat vis-a-vis de Tribunalul Capitalei. Investiția a costat aproximativ 17 milioane de euro plus TVA.

Structura Centrală a DIICOT a funcționat în ultimii 8 ani într-un sediu închiriat, situat în Calea Griviței, cu o suprafață mai mică față de noua clădire. Valoarea chiriei era de 50.000 de euro pe lună.

În noua clădire, de 13 etaje, există birouri individuale pentru procurori, camere speciale pentru anchete, spații pentru arhiva generală și curentă pentru activitatea de grefă, zone destinate documentelor clasificate, iar până la finalul anului ar urma să fie operaționalizate și camere speciale pentru audierea victimelor traficului de persoane și de minori.

Obiectivul general urmărit prin darea în folosință a acestui sediu a fost asigurarea unui spațiu adecvat pentru personalul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru justițiabili precum și pentru toți participanții la efectuarea urmăririi penale implicați în realizarea actului de justiție”, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

Cele 17 milioane de euro au fost achitate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Public.

Inaugurarea oficială a avut loc în cursul zilei de joi, 29 septembrie, eveniment la care au participat, printre alții, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, Lucian Bode, procurorul general Gabriela Scutea, dar și reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Curții Constituționale, a Reprezentanței Comisiei Europene la București și ai Ambasadei SUA.

Clădirea din Sfânta Vineri a fost construită de dezvoltatorul imobiliar Art Diamond Real Estate SRL, iar lucrările au început din anul 2015, potrivit Profit.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW