Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Nou focar de coronavirus la o fermă din Germania. Mai mulți români au fost infectați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , ,

Mai mulți români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Dissen, landul german Saxonia Inferioară, au fost diagnosticați cu coronavirus, conform Ministerului Afacerilor Externe.  

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la depistarea unor cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Dissen, landul german Saxonia Inferioară și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă compania angajatoare pentru a verifica dacă printre persoanele infectate se regăsesc și cetățeni români”, transmite MAE, printr-un comunicat de presă.

MAE a precizat că printre persoanele confirmate cu COVID-19 de la această companie se află și cetățeni români.

Până la acest moment, nu există date concrete cu privire la numărul de persoane infectate.

Conform MAE, toate persoanele infectate suferă de o formă ușoară a bolii sau sunt asimptomatici. Angajații bolnavi ar beneficia de sprijinul companiei pentru cumpărarea produselor necesare în această perioadă.

Potrivit datelor comunicate de misiunea diplomatică, „demersurile autorităților germane competente pentru investigarea și gestionarea situației sunt în curs de derulare, iar compania cooperează îndeaproape cu autoritățile locale pentru a lua toate măsurile necesare în acest context”.

MAE mai menționează că la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la această companie.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW