Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Nou episod de poluare în București / Comisarii Gărzii de Mediu, verificări la primăriile de sector

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Conform Ministerului Mediului, municipiul București înregistrează, în acest moment, un nou episod de creșteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10. În acest sens, ministerul a transmis o avertizare către Primăria Capitalei pentru dispunerea de măsuri imediate.

Conform sursei citate, creșterile de PM 10 sunt înregistrate la stațiile de monitorizare a calității aerului amplasate în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar și Lacul Morii.

Mai mult, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au fost trimiși să facă verificări la primăriile de sector.

„În acest context, Ministerul Mediului a trimis echipele de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu la primăriile de sector pentru a verifica măsurile de salubrizare a străzilor Capitalei din ultima perioadă dar și calendarul prevăzut pentru zilele următoare”, transmite ministerul Mediului.

Salubrizarea eficientă și la timp a străzilor Capitalei ar putea reduce șansele de creștere a PM 10 cu circa 42%, conform sursei citate. Un factor care conduce la creșterea concentrațiilor de PM10 este și resuspensia particulelor grosiere de la sol (a prafului), fenomen favorizat de vântul puternic, cu rafale.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW