Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nou director la Tarom: George Costin Barbu, șeful Școlii Superioare de Aviație Civilă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 octombrie 2019 Etichete: , ,

Consiliul de Administrație al Tarom l-a desemnat în funcția de director general provizoriu, în ședința de luni, pe directorul general al Școlii Superioare de Aviație Civilă, George Costin Barbu, pentru un mandat de patru luni.

„Consiliul de Administraţie întrunit în şedinţă în data de 21 octombrie 2019 a luat act de renunţarea lui Valentin Gvinda la mandatul de director general provizoriu şi a desemnat în funcţia de director general provizoriu pe George Costin Barbu, pentru un mandat de 4 luni, în condiţiile OUG 109/2011”, se arată într-un comunicat al Tarom.

George Costin Barbu este absolvent al Facultății de Inginerie Aerospațială, specializarea Inginerie și Management Aeronautic. Acesta a ocupat funcția de director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă din anul 2015 până în prezent.

Fostul director al Tarom a fost demis

Mădălina Mezei a fost demisă, marți, din funcția de director al Tarom. Potrivit Consiliului de Administrație al Tarom, Mezei nu și-a respectat contractul de muncă.

„În şedinţa din data de 15.10.2019, Consiliul de Administraţie al CN TAROM a analizat activitatea directorului general şi a constatat nerespectarea contractului de mandat de către doamna Mezei Mădălina. Fostul director general al CN TAROM nu a reuşit să ducă la îndeplinire Hotărârile Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor şi nici anumite obligaţii care îi reveneau potrivit Statului Companiei şi Contractului de Mandat”, conform Consiliului de Administrație.

De asemenea, potrivit sursei citate, o altă deficiență constatată a fost lipsa oricărei informări cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie.

„O altă deficienţă constatată de către Consiliul de Administraţie a reprezentat-o lipsa oricărei informări cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie. Pe cale de consecinţă, Consiliul de Administraţie al CN TAROM, cu unanimitate de voturi, a hotărât revocarea din funcţia de director general a doamnei Mădălina Mezei (…)”, se mai arată în document.

Scandalul din Tarom

În urma demiterii Mădălinei Mezei, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că potrivit unor informații pe care le are, femeia a fost demisă deoarece ar fi refuzat să țină aeronavele la sol în ziua moțiunii de cenzură, așa cum i-a cerut ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Mădălina Mezei a confirmat informația, iar luni a fost audiată în calitate de martor la Direcția Națională Anticorupție care s-a autosesizat în scandalul TAROM.

La rândul său, social-democratul Răzvan Cuc a infirmat cele spuse de Mădălina Mezei.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *