Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Nostalgicii comunismului s-au strâns la mormântul soților Ceaușescu, la 34 de ani de la execuție

By Redactia , in Stirile zilei , at 25 decembrie 2023

Pe lângă cei care deplâng represiunea regimului național-ceaușist din România, există la polul opus și nostalgici după vechiul regim de tristă amintire. Oameni care nu s-au adaptat tranziției și noului regim democratic, trecuți de prima tinerețe, nostalgicii regimului s-au adunat la mormântul soților Ceaușescu, la 34 de ani de când au fost uciși de un pluton de execuție la unitatea militară de elicoptere din Târgoviște – UM 01417, aflată sub conducerea generalului Andrei Kemenici.

Potrivit unui sondaj din 2013, mulți români se declarau atunci nostalgici după comunism. Sondajul INSCOP Research  a relevat că 44,4% dintre respondenți credeau că condițiile de viață erau mai bune în comunism, 15,6% au spus că au rămas aceleași, în timp ce doar 33,6% au susținut că viața era mai proastă pe atunci.

Întrebați despre dictatorul Ceaușescu, 47,5% dintre respondenți  au susținut  că acesta a avut un rol relativ pozitiv în istoria recentă a României, în timp ce 46,9% au spus că rolul său a fost mai degrabă negativ.

Iată că la 34 de ani de la momentul execuției lui Nicolae și Elenei Ceaușescu, nostalgici după vechiul regim încă se mai găsesc în țara noastră, asta dacă ținem seama de imaginile culese de Gândul de la mormântul Ceaușeștilor. Mai multe detalii, pe Gândul.ro.

 

 

Foto: Gândul / Alexandra Pandrea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW