Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Norul de fum provocat de incendiul din zona Cernobîl nu se îndreaptă spre România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie, norul de fum provocat de inncendiul de vegetație puternic din zona Cernobîl nu se îndreaptă spre România. 

„În cursul zilei de marți, 14 aprilie și în prima parte a nopții de 14/15 aprilie, direcția dominantă a vântului va fi dinspre nord către sud, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei, zona Odesa. Ulterior, din a doua parte a nopții de 14/15 aprilie, circulația aerului se va reorienta și se va realiza predominant dinspre vest către est – sud-est apoi spre nord-est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de îndepartare către estul Ucrainei și apoi spre Rusia”, arată ANM.

Incendiile din Ucraina au izbucnit la mai puțin de un kilometru de fosta centrală nucleară de la Cernobîl și se manifestă de mai bine de o săptămână.

Serviciile de Urgență locale spun însă că situația este sub control. Potrivit unui comunicat transmis luni, nivelul radiației din regiunea Kievului „nu depășește valorile naturale”, iar cele din zona de excluziune din jurul centralei nucleare sunt „neschimbate”.

Incendiul a izbucnit pe 4 aprilie 2020 și s-a extins pe aproximativ 35 hectare.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW