Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Norica Nicolai (ALDE): Dana Gîrbovan este un profesionist. Are capacitatea să sprijine reformarea sistemului din temelii

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 august 2019 Etichete: , , ,

Președintele Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai, susține că Dana Gîrbovan, nominalizarea partidului PSD la ministerul Justiției, este un profesionist care, cunoscând sistemul din justiție, îl poate reforma din temelii. Aceasta a dat exemplu cazul Caracal atunci când a precizat cât de îngrozitor este să nu avem profesioniști în sistem.

„Părerea mea e că la acest minister domnul preşedinte se fereşte să accepte un profesionist. Doamna Gîrbovan este un profesionist, este un om care cunoaşte foarte bine sistemul şi, în opinia mea, dacă vom avea dialog, va trebui să trecem la adevărata reformă de care România are nevoie. Mă refer la justiţie. Pentru că de zece ani de zile tot facem reformă în România. Dacă ne uităm numai la cazul Caracal vedem cât de îngrozitor e să nu ai profesionişti, să nu ai cu cine face reformă în justiţie. Este un mandat foarte greu, dar doamna Gârbovan are capacitatea, cunoscând sistemul, să sprijine reformarea lui din temelii. Nu numai pe justiţia penală, ci şi pe justiţia civilă, care afectează peste şapte milioane de cetăţeni ai României”, a afirmat Norica Nicolai, la Antena 3.

Planurile Danei Gîrbovan

Dana Gîrbovan, propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, are deja un prim proiect pe care vrea să îl pună în practică dacă va fi numită ministru. Acesta este combaterea traficului de persoane pentru care nici autoritățile, nici societatea românească, nu fac destul. Gîrbovan critică autoritățile care nu se implică pentru a preveni dar mai ales pentru a anihila rețelele de trafic de persoane. Judecătoarea Gîrbovan acuză și presă că nu face suficient de mult pentru a mediatiza astfel de situații.

„După ce ani de zile România a fost preponderent țară de tranzit pentru traficul de ființe umane, acum este ea însăși sursă. Rețelele de trafic își diversifică și perfecționează mijloacele, iar autoritățile rămân de prea multe ori inerte. Deși presa și Facebook-ul abundă de „experți” pe justiție, în afară de câteva ONG-uri, ce fac o activitate absolut eroică în prevenirea traficului și protejarea victimelor acestora, și de câteva articole sporadice, în presă nu găsiți mare lucru pe acest subiect. Dacă nu era drama de la Caracal, faptul că tinere sunt traficate de la vârste șocant de mici nu devenea mainstream”, scrie Dana Gîrbovan pe Facebook.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW